Lider, takım savunmasında da zirvede! Etkileyici istatistik...

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de lider Trabzonspor, bu sezon 6 maçta kalesini gole kapatarak bu istatistikte GZT Giresunspor ile beraber zirvede yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'in namağlup lideri Trabzonspor'da hedef ilk yarıda kalan 4 maçı da kazanmak... 15. haftanın ardından 39 puanla en yakın rakibinin 12 puan önünde liderliğini sürdüren bordo-mavililer ligin ilk yarısının kalan maçlarını da kayıpsız geçerek puan farkını arttırmak istiyor.

Karadeniz ekibi Süper Lig'in 16. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'a konuk olurken, 17. haftada Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak. Bordo-mavililer ligin bitimine 1 hafta kala Altay deplasmanında boy gösterirken, son hafta ise evinde Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

Abdullah Avcı oyuncularından kalan haftalar için dikkatli olmalarını istedi. Tecrübeli teknik adam futbolcuları ile yaptığı konuşmada, son 4 haftada puan kaybı yaşanmamasını istediğini ve her maça ayrı ayrı konsantre olmalarını söyledi.

Trabzonspor'da sakat oyuncular büyük oranla takıma dönerken, Adana Demirspor maçında Samet Akaydın ile çarpışan ve sahayı sedyeyle terkeden Andreas Cornelius'un Fraport TAV Antalyaspor karşısında forma giyebileceği öğrenildi.

Öte yandan ligde 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan bordo-mavililer, son üç karşılaşmada kalesini gole kapamayı başardı. Karadeniz ekibi sırasıyla Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük ve Adana Demirspor maçlarında kalesinde gol görmedi. Böylelikle, ilk 15 haftada 6 maçta kalesinde gol görmeyen Trabzonspor, GZT Giresunspor ile birlikte hafta bazında kalesini en çok gole kapatan takım konumunda bulunuyor.