Guardiola: "Laporte 5-6 ay yok"

Guardiola: "Laporte 5-6 ay yok"
İngiltere Premier Ligi'nin son şampiyonu Manchester City'de teknik direktör Pep Guardiola, savunmanın en önemli isimlerinden Aymeric Laporte'un sakatlığı sebebiyle Ocak veya Şubat'a kadar takımdan uzak kalacağını açıkladı.

25 yaşındaki Fransız stoper, 31 Ağustos'ta oynanan Brighton maçında geçirdiği sakatlık nedeniyle sağ dizinden ameliyat olmuştu.

İspanyol teknik adam, Brighton savunmacısı Adam Webster'ın müdahalesinin ardından kıkırdak ve yan menisküsünde zedelenme tespit edilen Laporte'un yokluğuyla ilgili olarak, "Fazla uzun sürmeyecek. 5 ya da 6 ay - Ocak veya Şubat'ta dönmüş olur." açıklamasını yaptı.

Başarılı defans oyuncusu, geçtiğimiz sezon 35 kez forma giyerek devamlılık anlamında takım arkadaşı Bernardo Silva'nın ardından 2. sıraya yerleşmişti.

Söz konusu sakatlık, bir diğer savunma oyuncusu Vincent Kompany'nin de Anderlecht'e transferinin ardından City teknik heyetini stoper seçenekleri olarak Nicolas Otamendi ve John Stones'a mecbur bıraktı.

Guardiola'nın tamamen hazır olduğunu düşündüğü Stones'un yarın Norwich City karşısında ilk 11'de kendisine yer bulması bekleniyor.

(tr.beinsports.com)