Lale Orta: "Genelde bu olmaz, çok ilginç bir pozisyondu"


Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas, beIN SPORTS ekranlarında Erdem Bitik moderatörlüğünde yayımlanan Kuralına Göre programında açıklamalarda bulundu.

Sezon boyunca VAR üzerinden ortaya çıkan istatistikler Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta tarafından değerlendirildi.

Hakemlerin 313 maçta 1068 kontrol yaptığını belirten Orta, "Bunun 632 tanesi golle ilgili pozisyonlar, 309 tanesi penaltı, 126 tanesi kırmızı kart pozisyonuyla ilgili, en ilginç olanı hatalı oyuncuya 1 tane var. Genelde bu olmuyor. Hakemler sahada yanlış futbolcuya kart göstermiyor. Bu da çok ilginç bir pozisyondu. Adana Demirspor maçıydı sanırım. Kaleci çıktı, iki oyuncu birden bariz gol şansı... Hangi oyuncunun müdahale ettiğini hakem seçememişti. VAR ile düzeltilen bir pozisyon oldu." dedi.