Kaleden kaleye gol!

Kaleden kaleye gol!
Sivasspor-Ankaragücü maçında futbol sahalarında pek görmeye alışık olmadığımız bir gol atıldı.

41. dakikada Petkoviç'in uzun kullandığı degajda, Mehmet Yıldız ve Cvetkov ikilisi Ankaragücü kalesine doğru hareketlendi. Topu uzaklaştırmak için ceza alanı yayına doğru çıkan kaleci Serkan'ın üzerinden seken meşin yuvarlağa, Mehmet ve Cvetkov'un yanında yalnız kalan Tolga da yere düşerek dokunamayınca top doğrudan filelere gitti. Bu golden sonra Sivassporlu futbolcular kaleci Petkoviç'e koşarak attığı bu golü kutladılar.
 
PETKOVİÇ GOLLE DÖNDÜ
Ligin 10. haftasında deplasmanda oynanan Konyaspor maçında elinden sakatlanarak uzun süre takımından ayrı kalan Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, kaleci Akın Vardar'ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle Ankaragücü karşısında kaleyi korudu.
 
Sakatlığının ardından tam 133 gün ve 15 maç sonra bir lig karşılaşmasında kaleyi koruyan Petkoviç, maçın 41. dakikasında kullandığı kaleci atışının direkt olarak Ankaragücü filelerine gitmesi sonucu, takımını 2-1 öne geçirdi.
 
Futbol sahalarında ender görülen bir gole imza atan Avustralyalı kaleci, gol sonrası büyük sevinç yaşadı. Maçta attığı golün yanı sıra 1 de penaltı kurtaran Petkoviç, takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.
 
Sivasspor'da 3. sezonunu yaşayan Petkoviç, sakatlığının geçmesinin ardından ilk kez Rusya'nın FC Saturn takımı ile hafta içi oynanan hazırlık maçında da kaleyi korumuştu ve takımının 3-2 galip geldiği karşılaşmada kalesinde 2 gol görmüştü.
 
Bu arada, bu karşılaşma öncesinde Sivasspor-Ankaragücü PAF takımları arasında 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada oynanan maç, 2-2 eşitlikle sona erdi.

Bu ilginç golün görüntüleri Ligtv.com.tr'de olacak..