Kaleciden mucize gol

Kaleciden mucize gol
Bundesliga'da zirve mücadelesi veren iki takım maçında Augsbur ile Bayer Leverkusen 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi Augsbur'a beraberliği getiren golü 90+5'te kaleci Marwin Hitz attı.

SGL Impus Arena'daki mücadeleye daha etkili başlayan konuk ekip, 8. dakikada Josip Drmic'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Mücadelenin ikinci yarısına daha atak başlayan ev sahibi Augsbur, 59. dakikada Brezilya'lı forvet oyuncusu Caiuby Da Silva ile skoru eşitledi. (1-1) Tam bir orta saha mücadelesine dönen maçta dengeyi bozan taraf 84. dakikada Leverkusen adına Stefan Reinartz oldu. Bitime 6 dakika kala gelen bu gol sonrası ev sahibi Augsbur, Leverkusen kalesine iyice yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Leverkusen kalesinde ataklarını sıklaştıran Augsburg'da ceza sahasına yapılan orta sonrası defasın sektirdiği topu önünde bulan kaleci Marwin Hitz, attığı şutla takımına beraberliği getiren golü atmış oldu. (2-2)

Bu arada Marwin Hitz'in attığı bu gol Almanya Budesliga'da 2002 yılında penaltıdan atılan golden sonraki ilk kaleci golü oldu.

Bu sonuçla 22. haftası oynanan Bundesliga'nın 5. sırasında bulunan Augsburg puanını 35'e yükseltirken, 6. sırada bulunan Bayer Leverkusen'de puanını 33'e yükseltti.