Kaderleri birlikte yazılmış: Abdullah Avcı & Recep Uçar

Video yükleniyor...

Bir yanda Abdullah Avcı, diğer tarafta Recep Uçar...

Uzun yıllar futbol sahalarında kader birliği yapmış iki isim mücadele ettikleri liglerde bir gün arayla şampiyonluğunu ilan edip, kariyerlerine çok önemli bir başarı eklediler.

Trabzonspor'un sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Spor Toto Süper Lig'de ilk şampiyonluğunu kazanan Abdullah Avcı bu müthiş zaferin mimarıydı. 

Kaderin cilvesi o ki, Trabzonspor'dan bir gün sonra yıllarca Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan Recep Uçar'ın çalıştırdığı Bereket Sigorta Ümraniyespor, Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk maçına çıkıyordu. Kırmızı beyazlı İstanbul temsilcisi ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Balıkesirspor'u 4-1 yenerek tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükselmenin sevincini yaşarken, 47 yaşındaki teknik adam 90 dakika sonunda omuzlardaydı. 

Abdullah Avcı, Trabzonspor ile uzun yıllar unutulmayacak bir zafer yaşarken, Recep Uçar da ilk birinci teknik adamlık denemesinde alkışlanacak bir başarı kazandı.

Her iki teknik adamın, o zaman ki adıyla İstanbul Büyükşehirspor'da başlayan ve 11 yıl süren birlikteliği Beşiktaş macerasının sonrasında noktalandı. Recep Uçar, hocası Abdullah Avcı'nın da onayıyla Ümraniyespor'dan gelen teklifi kabul edip, kırmızı beyazlı ekibin başına geçtiğinde tarihler 25 Ekim 2020'yi gösteriyordu. Avcı da Uçar'ın imzasından çok kısa bir süre sonra Trabzonspor ile teknik adamlık kariyerine döndü.

Hem Avcı hem de Uçar çok zor durumda devraldıkları takımlarını yaklaşık 1.5 sezon içerisinde şampiyonluğa taşıdı ve zaferlerini liglerin bitimine 3 hafta kala ilan edip taraftarını sevince boğdu.

Bir dönem kader birlikteliği yapan Abdullah Avcı ile Recep Uçar artık Süper Lig'de rakip olacaklar ve futbolseverler, iki teknik adamın arasındaki randevunun sonucunu şimdiden merakla bekliyor.