Mourinho'dan taraftara: "35 bin kişinin arkamızda olmasına ihtiyacımız var"


Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Manchester United için kolay bir maç olmayacağını söyleyen Portekizli teknik adamın maç önü görüşleri şu şekilde:

"Manchester United'ın teknik direktörü değilim, onların da korkması için bir sebep görmüyorum. Onlar da maçın kolay maç olmayacağını biliyordur. Zor bir maç olacağını biliyorlardır e maksimum güçle buraya gelecekler. West Ham maçı için rotasyon yapmayacaklardır. Ben de bunu yapacağım."

"MANCHESTER UNITED VE TOTTENHAM FAVORİ"

Jose Mourinho, Manchester United'dan ayrıldıktan sonra İngiliz kulübündeki değişim ile turnuvadaki favori takımlar ile ilgili sözleri şu şekilde:

"Bunu düşünmek için bir dakikamı bile vermedim. Onlar için en iyisini diledim. Şu anda harika değillerse bile, bu beni mutlu etmiyor. Onları düşünecek vaktim yok. Ben oradayken nelerin olduğunu, nelerin olmadığını düşünmek anlamsız. Onlar Erik ten Hag'a desteklerini ve güvenlerini gösteriyorlar. Hocalarının ve takımlarının değişebileceğine inanıyorlar. Benim dönemimle fark bu. Biz Avrupa'yı kazandık, Manchester City puan cezası alırsa şampiyon olabilir. O zaman da bana bonus vermeleri gerekir. Avrupa'da Manchester United kazanamadı ama kaybetmedi de. Yeni formatı herkes anlamaya çalışıyor. Porto'ya karşı deplasmanda oynamak kolay değil. Twente'ye karşı biz de oynadık. Old Trafford'da herkes kazanmalarını bekler. Manchester United'ın yüksek bir potansiyeli var. İki beraberlik onları favori yapmaz ama kötü de etkilemez. 8 maçın 4'ünü kaybetseler bile, kalan 4 maçı kazanarak 12 puanla kolayca üst tura çıkabilirler. Bu turnuvada Manchester United ve Tottenham'ın favori olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Premier League çok farklı ve biz en güçlü adaylardan biriyle oynayacağız."

ALEX FERGUSON SÖZLERİ...

"Sir Alex Ferguson ile harika ilişkim var. Belgeselim çıktığında saygımın nedenini göreceksiniz. Kulüpteki elçi rolünü kaybetmesinin bir önemi yok. Onun rolü elçi rolünden ver birkaç pounddan daha değerli. Herkes onu seviyor ve saygı duyuyor."

"BİR GÜN İNGİLTERE'YE GİDERSEM..."

"Manchester United'ın transferleriyle ilgili cevap veremem. Onlara başarılar diliyorum. Futbolun doğası gereği onlarla karşılaşacağız ve ben kazanmak istiyorum. Manchester United'ın durumuna güldüğümü ve akıl oyunlarımı yaptığımı düşünüyor olabilirsiniz. Onları analiz ettik ve gerçekten iyi takımlar. En yakın zamanda başarıya ulaşacaklardır. Umarım yakın zamanda olur. Umarım bir gün İngiltere'ye gidersem, o zamandan önce başarılı olurlar. Şu an onlara karşı bir duygum yok.

Porto, Chelsea, Real Madrid gibi büyük takımlarla Manchester United'a rakip oldum. İki takımı kıyaslarsak, arada büyük bir boşluk ve fark var. Biz de bunu kapatmak için çalışacağız."

JAYDEN OOSTERVOLDE SEZONU KAPATTI MI?

Jose Mourinho, Samsunspor maçında sakatlanan Jayden Oosterwolde ile iyi düşüncelere sahip olmadığını ve sezonu kapattığını söyledi. Portekizli teknik adam; "Mayıs ayı başında 1-2 maç oynamak için dönerse, sürpriz olur." ifadelerini kullandı. 

Jose Mourinho, basın toplantısını taraftara verdiği mesajla sonlandırdı: "Manchester United'a karşı 11'e 11 kazanamayız! Yarın 35 bin kişinin arkamızda olmasına ihtiyacımız var!"