İşte Fener'in mucize doktoru

İşte Fener'in mucize doktoru
Fenerbahçe futbol takımının doktoru Ertuğrul Karanlık, sakatlıklara erken teşhis koyabildiği için tedavideki başarı yüzdesinin arttığını söyledi.


Karanlık, Fenerbahçe Gazetesi'nin 88. sayısına verdiği röportajda, kendileri için önemli olanın, tedavi ettikleri sporcuların sakatlık sürecini kısaltarak, eski formlarına kavuşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, ''Erken teşhis koyabildiğim için tedavideki başarı yüzdem artıyor. Benim için futbolcunun tedavisi sahada sakatlandığı an başlıyor'' dedi.

Sporcuların yeşil sahalardan olabildiğince uzaklaşmaması için çaba harcadığını ifade eden Ertuğrul Karanlık, ''Başkanımız ve idarecilerimizin izni ile Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 7 takımın oyuncuları buraya başvurup, tedaviye geldi. Bizler burada hizmet etmek için varız. Elimizden geldiğince iyi işler yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.
 
UĞUR BORAL'IN SAKATLIĞI
Ertuğrul Karanlık, uzun bir sakatlık dönemi geçiren Uğur Boral'ın sakatlığıyla ilgili bir soru üzerine, Uğur'un sakatlandığı pozisyonu şöyle anlattı:
''Kupa maçıydı. O pozisyon hala gözümün önündedir. Çok kötü bir sakatlık yaşadı. Ben hemen neler olabileceği yorumunda bulundum, çapraz yan bağların kopmuş olabileceğini düşündüm. Kendisini tedavi ederken konuşmamız da hep 'Nasılsın? Kendini nasıl hissediyorsun' diye sordum. O da bana kendini çok iyi hissettiğini söylüyordu. Bir sporcu ısrarla 'iyi hissediyorum' dediğinde yapacağınız hiçbir şey kalmıyor. Daha sonra tekrar sahaya döndü ama 10 ya da 15 saniye sonra maçtan çıktı. Soyunma odasına gittik ve tahmin ettiğim gibi çapraz yan bağlar kopmuştu.''
 
Sakatlanan oyuncunun geleceğini de düşünmek zorunda olduğunu kaydeden Karanlık, ''Eğer bir oyuncu sakatlanmış ise onun oynamasının iyi mi kötü mü olacağını, ilerisi için daha kötü sonuçlara yol açabilme ihtimalinin olup olmadığı da çok önemli. Maçlardan sonra tesislere gelip, oyuncuların sağlık durumlarını incelemeye alıyorum. Benim için zaman kaybetmemek çok önemli. Çünkü ciddi bir şey ise hemen müdahale etmeniz, zaman kaybı yaşamamanız gerekir. Burada önemli olan doğru tedavi yöntemidir'' diye konuştu.

Ertuğrul Karanlık, kendileri için en büyük ödülün sporcularının lig kupasını kaldırması olduğunu sözlerine ekledi.