İspanyol basını: "Kim bu Aktürkoğlu?"

İspanyol basını: "Kim bu Aktürkoğlu?"
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

İspanyol basını internet sitelerinde bu maça büyük yer ayırdı.

Sport "Barça, Türk cehennemine seyahat etmeden önce ödevini iyi yapmadı", El Mundo Deportivo "Galatasaray, Nou Camp'ta direndi", As "Barça başarısız bir sonuç aldı", Marca "Galatasaray, Barcelona'yı durdurmasını bildi" başlıklarını attı.

Basında yapılan yorumlarda, "Barcelona'nın Galatasaray karşısında beklenmedik bir sonuç aldığı, 4 maçlık galibiyet serisinin ardından frenlediği ve kupada çeyrek finale kalabilmek için İstanbul'da galip gelmek zorunda olduğu" vurgulandı.

Sport gazetesi Galatasaray'da sahanın en iyilerinden biri olan Kerem Aktürkoğlu'na atıfta bulunarak, "Kim bu Aktürkoğlu?" başlığıyla yayınladığı yazıda, "Galatasaray'ın en tehlikeli futbolcusuydu. Hızlı, yetenekli ve şut kabiliyeti yüksek." değerlendirmesini yaptı.

Barcelona'nın eski futbolcusu Luis Suarez de maçla ilgili değerlendirmesinde "Avrupa maçlarında kazanma hırsı esas olmalıdır ve bu tür müsabakalarda, agresiflik, daha fazla koşmak, gol için daha arzulu olmak gibi asgarileri en iyi şekilde yerine getirmek gerekir. Tüm maç boyunca Xavi'nin takımının sahadaki anlayışını kavrayamadım. Barça beni büyük hayal kırıklığına uğrattı." ifadelerini kullandı.