Infantino'dan Katar için övgü dolu sözler

Video yükleniyor...

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Başkanı Gianni Infantino, 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ı ziyaret etti. 

FIFA Başkanı ilk olarak, Katar emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile dev turnuvanın ev sahipliğine ilişkin gelişmeleri görüştü. Infantino sonrasında, 2022 Dünya Kupası'nın açılış maçı ve finaline ev sahipliği yapacak Lusail Stadyumu'nda incelemeler yaptı. Çalışmaları yerinde takip eden İsviçreli futbol adamı, turnvanının başlamasına 2 sene olmasına rağmen stadyumun havasının "Büyüleyici" olduğunu söyledi. 

Katar Devleti'nin stadyumda görev yapan işçilerin haklarını tamamiyle koruduğunu vurgulayan FIFA Başkanı, ülkede düzenlenecek olan organizasyonun tüm dünyaya verilen büyük bir mesaj olduğunu ifade etti. 

Dünya Kupası'nı yerinde izlemek isteyen taraftarların aynı gün içinde ddört farklı stadyumda oynanacak karşılaşmaları seyretme imkanına sahip olabileceğini belirten Infantino, bu maç etkinliğinin eşsiz olduğunu ve herkes için unutulmayacak bir deneyim olduğunu söyledi.

Orta Doğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ilk ülke olan Katar, koronavirüs salgınına rağmen 2022 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında stat inşaatı, metro yapımı, otel kapasitelerinin artırılması ve altyapı hizmetleri gibi çalışmalarını sürdürüyor. 

Katar'da yapılacak FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.