Infantino geri adım atmıyor

Video yükleniyor...

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası'nın iki yılda bir düzenlenmesi için girişimlerini sürdürüyor. Infantıno son olarak, Güney Amerikalı oyuncuların yeni düzenlemeden büyük faydalar sağlayacağını savundu.

Yeni düzenlemenin en çok Güney Amerika takımları ve oyuncularının işine yarayacağını ifade eden Infantino; "Dünya Kupası'nı iki yılda bir yapmak için uluslararası maç takvimini düzenlemeliyiz. Şu anda en büyük zorluğu Güney Amerikalı oyuncular çekiyor. Bugün Messi gibi bir oyuncu, 4 yılda 350-400 bin kilometre yolculuk yapıyor. Aynı seviyedeki bir Avrupalı futbolcu ise 40-50 bin kilometre seyahat ediyor. Dünya Kupası zamanı geldiğinde, Güney Amerikalı oyuncular çok daha yorgun oluyor. Bu durumu düzeltmemiz gerekiyor" dedi.

Güney Amerika elemelerinin, Avrupa'da planlandığı gibi bir ay içinde bitirilemeyeceğini kabul eden Infantino; "Bunun biz de farkındayız. Güney Amerika'da 18 eleme maçının tamamının oynanması çok önemli ve buna bir çözüm bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.