"Hocamız bizi ayakta tuttu"

Video yükleniyor...

İtalya maçının istedikleri gibi geçmediğini belirten Burak Yılmaz, "Hem oyun hem oyun anlayışımız olarak istemediğimiz bir başlangıç oldu. Açıkçası çok gerçekçi toplantılar yaparak nedenlerini kendi aramızda bulup, bu zamana kadar hallettiğimizi düşünüyorum. Bize yakışmayan bir başlangıç oldu. Şampiyonanın favorilerinden birine karşı başlamak belki dezavantajdı belki avantajdı alınan sonuca göre dezavantaj gibi görünüyor. Bu maçlardan dersler çıkarırsak, iki maçta buna göre oynarsak bunu avantaja çeviririz diye düşünüyorum. Tekrar hedefteyiz, tekrar hedefimiz belli, yarın Galler karşısında her zamanki Türkiye’yi tekrar izletebileceğimizi düşünüyoruz. Buna motive olmuş durumdayız. İnşallah yarın istediğimiz sonucu almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Burak, takımın moral durumunun sorulması üzerine ise, "Maçtan sonraki ilk iki gün biz çok kötü durumdaydık. Çok üzgündük, çok kırılgandık. Hocamıza da teşekkür ediyorum, çok sakin, çok olumlu, bizle çok güzel toplantılar yaptı. Sonrasında da Galler ve İsviçre'nin beraberliğiyle de açıkçası biraz daha kötünün iyisi olarak kendimize geldik. Baktığınız zaman tekrardan hedefimiz var, 6 puan hedefimiz var. İki gün çok üzgündük, çok kırılgandık ama tekrar hocamıza teşekkür ediyoruz. Beraberlikle tekrar gruba tutunduğumuzu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz, “2002’de açılış maçını kaybettik, 2008’de de kaybettik ve yarı final oynadık. Bu milli takım da bunu başarabilir mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Tabii ki başarabilir. Açıkçası ilk maçtan sonraki olumsuz havanın dağıldığını düşünüyorum. Tekrardan bir olduk, tekrar hep beraberiz, yaptığımız hataların farkındayız, öncelikli hedefimiz yarınki maç. Yarınki maçı aldığımız takdirde bazı şeylerin değişebileceğini düşünüyoruz. Yarı final, final bunlar için konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Ama ben ülkemize, takımımıza herkese yürekten güveniyorum, sizlerin de bize güvendiğini biliyorum. Ama ilk maçta ne yazık ki nedenlerini de kendi aramızda tartıştığımız böyle bir oyunu biz de beklemiyorduk. Yarından itibarin tekrar ne olduğumuzu, kendi oyunumuzu gösterip ondan sonrasına bakacağız. Çeyrek ve yarı final için bir şey söyleyemem ama öncelikli hedefimiz yarınki Galler maçı. Bunu alıp önümüze bakacağız."

Burak Yılmaz, Azerbaycan da büyük bir destekle karşılaştıklarının altını çizerek, "Öncelikle tüm Azerbaycan halkına çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz, dostlarımız geldiğimiz andan itibaren bunu hissettirdiler. Kendi evimizde oynayacağız. İtalya maçında deplasmanda gibi değildik deplasmandaydık. Her şeyiyle, stada giriş ve çıkışından, atmosfere kadar. İnşallah yarın Galler'e burada deplasman havasını yaşatırız. Onların bizlerle olduğunu biliyoruz, bunları hep bize hissettirdiler. Yarın bize sadece Allah’ın izniyle bir galibiyet kaldı, bunu kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Deneyimli futbolcu, "Galler'in 3'lü mü yoksa 4'lü mü savunmayla oynamasını tercih edersiniz?" sorusunu ise, "Galler takımının bir oyun anlayışı var. Hem 3'lüye hem de 4'lüye karşı analizlerimizi yaptık. Yarınki maçın 3'lü ya da 4'lünün fark etmeyeceği tamamen hedefe odaklı bir maç. Benim tercihim savunmasız oynarlarsa benim tercihim olur ama 3'lü 4'lü diye bir şey söyleyemem." şeklinde yanıtladı.