Hasek: "Geçmişe odaklanmanın bir anlamı yok"

Video yükleniyor...

Euro 2024 F Grubu üçüncü ve son maçında A Milli Takımımız, Çekya ile karşı karşıya gelecek. Çekya Teknik Direktörü Ivan Hasek, kritik maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Hasek, "İlk iki maçta çok güzel bir atmosfer vardı. Çok fazla Türk taraftarın olacağını biliyoruz, Çek taraftarlar da olacak. Maçı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Bambaşka bir maç"

2008 ve 2016'daki maçlar da hatırlatılan Çekya Teknik Direktörü, "Bu, bu Avrupa Şampiyonası'nda bir maç, bambaşka bir maç, geçmişe odaklanmanın bir anlamı yok. Turnuvada kalmaya devam etmek istiyoruz. Bu ekip, şu anda eve dönmek istemiyor." diye konuştu. 

Ivan Hasek, "Oyuncularımın çoğu bu tecrübeye sahip. Atmosferin ne olacağını biliyoruz. En başından beri her maçta, bütün maçlarda çok iyi atmosfer vardı. Bizim de taraftarımız bizi destekleyecek. Daha az olabilirler ama biz onları duyacağız." dedi. 

Arda Güler sözleri

A Milli Takımımızın yıldız isimlerinden Arda Güler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hasek, "Arda Güler, Avrupa Şampiyonası'ndaki en yetenekli, en genç oyunculardan birisi. Real Madrid'de oynuyor ve orada da goller atıyor. O yaşta, o seviyelere gelmek inanılmaz bir şey. Sağ tarafta oynuyor ama sol ayağı çok kuvvetli. Ona boş alan bırakmak istemiyoruz.  Boş alan bırakırsanız gol atma ihtimali olan tehlikeli bir oyuncu." şeklinde konuştu.