Harry Kewell'ın unutamadığı derbi

Video yükleniyor...

beIN SPORTS ekranlarının sevilen programı “SÜPER HİKAYEM”e konuk olan Harry Kewell, Türkiye'deki derbi atmosferlerinin fantastik olduğunu ve dostlarına maçıı izlemeyin, taraftarlara da bir göz atın dediğini söyledi. 

Harry Kewell'ın Türkiye'deki derbi atmosferi ile unutamadığı derbi maçı ile ilgili görüşleri şu şekilde:

"Türkiye'deki derbi atmosferi fantastik! Buraya gelen dostlarıma bazen “Sırf maçı izlemeyin, taraftarlara da bir göz atın” derdim. Takımı destekleme şekilleri, kulüplerine verdikleri değer, tezahürat etme biçimleri tarifsizdi. Elbette her maç önemlidir ama bir derbinin önemlini herkes bilir. Fakat bir derbide asla rehavete kapılmamalısınız. Zihninizin açık olduğundan, en önemlisi de teknik direktörünüzün size verdiği görevi layığı ile yerine getirebileceğinizden emin olmalısınız. Bazen duygularınız ön plana geçer, doğru düşünemez, hatalar yapabilir ve bu durum gol yemekle sonuçlanabilir. Türkiye’deki derbilerle ilgili olarak bence en önemli detay, konsantrasyonunuzun ne kadar yüksek olduğudur. Bununla beraber teknik direktörlerinizin isteklerini yerine getirmenizdir. 

Beşiktaş’a attığım gol çok güzeldi. Büyük keyif aldım. Çünkü golün hazırlanışı inanılmazdı. Altı pastan ileriye doğru çıktık ve Beşiktaş defansının arkasına sızdık. Fakat derbilerdeki özel bir golümü ya da bir anımı seçme konusuna gelince; ben her şeyden önce profesyonel bir futbolcuydum. Sevdiğim sporu yapıyordum. Oynadığım her maçtan keyif aldım ve her maçı son maçımmış gibi oynadım. Hepsi de benim için özeldi. Sadece özel bir maç oynamaktasınız diye diğer maçları o maçtan önemsiz değildir. Buna inanmıyorum. Her maçta sahaya çıkmalı ve oymamanız gerektiği gibi oynamalısınız. Sizi 50 bin kişi de izliyor olsa da, bir kişi de izliyor olsa da, hiç kimse izlemiyor olsa da tamamen oynamanız gerektiği gibi oynamalısınız. Ben her zaman böyle oynadım. 

Her zaman bir derbi maçına yaklaştıkça gerilimin arttığını hissedersiniz. Bazen iki hafta öncesinde bile röportajlar duyarsınız. Hem basın, hem de insanlar yaklaşan derbiden, sonucun ne olabileceğinden bahseder. Herkesin izleyeceği bir maç. Futbolcularda bile bu gerginliği gözlemleyebilirsiniz. Bazen futbolcular, insanların ne düşüneceğine gereğinden fazla odaklanır. Tekrar tekrar düşünmeye herek yok, derbi derbidir! Önemlidir ama odaklanmak için zihninizi boşaltmanız gerekir. Bunun için ne gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü acele ve heyecanlı bir şekilde derbiye giderseniz saçma bir şey yapabilirsiniz. Gittiğiniz her debide fark etmişsinizdir ki; ilk 10 dakika çılgınca geçer. Uçarak kayan futbolcular, tekmeler, çirkin şeyler olur çünkü kimisi oyundan atılır, kimisi büyük hatalar yapar… Bu yüzden böyle maçlara sakin kafayla gitmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı düşünebilmen gerekir. Bir derbiye giderken sinirleriniz sağlam olmalı. O maçın günü gelir, oynaması çok heyecanlıdır ama aklıselim olmanız gerekir. Çünkü aklınız yerindeyse kazanma şansınız artar.