Hamilton yeni anlaşmaya yakın

Video yükleniyor...

Formula 1'de son yılların en çekişmeli sezonlarından birisi yaşanırken, bu çekişmedeki en önemli aktörlerden birisi olan Mercedes takımı ve onun yıldız pilotu Lewis Hamilton'ın geleceğindeki soru işaretleri yerini koruyor.

Mercedes ile geçtiğimiz sezon sona eren sözleşmesini sadece 1 yıl uzatan 7 kez Dünya şampiyonu Lewis Hamilton, bu sezon yaz arasına girilmeden geleceğiyle ilgili kararı vermek istiyor.

Ocak ayında 37 yaşında girecek olan Hamilton'ın Mercedes'le yapacağı yeni anlaşmanın geçtiğimiz senenin aksine en az iki yıllık olacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haftasonu koşulan Steiermark Grand Prix'si sıralama turlarından sonra Avusturya basınına açıklamalarda bulunan takımın patronu Toto Wolf, "Anlaşma 1 yıllık olmayacak, ama 5 yıl olacak da diyemem. Ortasını bulacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Hamilton'ın takımdan alacağı ücretin yıllık 30 milyon sterlin'i bulması beklenen anlaşmanın, yaz arasından önceki son yarış olan Macaristan Grand Prix haftasında açıklanması bekleniyor.

Öte yandan Mercedes, Hamilton'la kontrat yenilemesinin ardından, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Valtteri Bottas'ın yerine kimi getirecekleri üzerinde çalışacak. Fin pilotla sözleşme yenilenmesi beklenmezken, şu an Williams takımı için süren George Russell'ın gelecek sezondan itibaren Mercedes'in ikinci koltuğuna oturması bekleniyor.