O dönemdeki adı Fuar Şehirleri Kupası olan UEFA Kupasında yarı finale kadar yükselen ilk takım olma unvanı bulunan ve Türkiye kupasını iki kez müzesine götürme başarısı gösteren Göztepe'de kurtuluş yolu aranıyor.
Sahipsiz kalması üzerine atanan kayyum tarafından yönetilmeye başlanan Göztepe A.Ş'nin başındaki isim Prof. Dr. Gündüz Balkan, ''Kulübün yegane kurtuluşu şirketin yüzde 96 hissesine sahip olan Dinç Bilgin'dedir'' dedi.
Kulübün eski sporcusu kayyum Prof. Dr. Gündüz Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün sahipsiz kalması üzerine İzmir 4. Ticaret Mahkemesi tarafından 1 Şubat 2007'de kayyum olarak atandığını söyledi.
Kendisinin yapabileceğinin hissedarlara çağrı yaparak, şirketi genel kurula götürmekten ibaret olduğunu belirten Prof. Dr. Balkan, şöyle konuştu:
''Bu tarihi 19 Mart olarak belirledim. Göztepe A.Ş. (Göztepe Spor Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi) hissesi yüzde 96'sı Bilgin Holding A.Ş'ye, kalan hisselerin ise Gazete Matbaacılık A.Ş. ve Göztepe Derneği arasında pay edilmiş. Aslında Göztepe'nin durumu İstanbulspor'un durumuna çok benziyor. TMSF, İstanbul A.Ş'ye el koyup, İstanbulspor'un isim hakkını sembolik bir fiyatla satarak, kulübü borçlarından kurtarmıştı. Göztepe için de bu olabilirdi, ancak yapılmadı. Neden yapılmadı bilmiyorum. Bu konuda çeşitli söylentiler var.''
TEK KURTULUŞ DİNÇ BİLGİN'DE
Göztepe'nin yegane kurtuluşunun Dinç Bilgin'de olduğunu ifade eden Prof. Dr. Balkan, şöyle konuştu:
''Dinç Bey'in öncelikle genel kurula gelmesini bekliyoruz. Şu anda şirketin tek geliri yapılan bağışlardır. Şirketin 15 milyon YTL borcu var. Kulübün maç hasılatları, futbolcu satış veya kiralanışı ile reklam gibi gelirlerine alacaklılar el koyuyor. Durum gerçekten çok kötü. Bu beni çok üzüyor. Ama elimden başka birşey gelmiyor. Dinç Bey bu efsane kulübe sahip çıkarsa Göztepe'miz kurtulur.''
BELEDİYE BAĞIŞLARIYLA AYAKTA
3. Lig 3. grup'ta 12. sırada bulunan ve ''kümede kalma mücadelesi veren'' Göztepe, metropol ilçe belediyelerinin yaptığı bağışlarla ayakta kalmaya çalışıyor.
Göztepe'nin ulaşım, konaklama gibi masraflarının Narlıdere, Güzelbahçe ve Konak Belediyeleri tarafından yapılan bağışlarla karşılanıyor.
NEREDEN NEREYE...
1925 yılında Altay'ın yaptığı bir seyahat sırasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle kulüpten bazı futbolcular ayrılarak, Göztepe semtinde bir spor kulübü kurmaya karar verirler.
Türkiye Birinci Liginde 25 sezon geçiren Göztepe, 1968-69 ve 1969-70 yıllarında o dönemdeki adıyla Reis-i Cumhur ve Türkiye Kupasını müzesine götürdü. Kupa Galipleri Kupası'na iki, Fuar Şehirleri Kupasına da 5 kez katılan sarı kırmızılı ekip, 1968-69 sezonunda, bugünkü adı UEFA olan Fuar Şehirleri Kupası'nda 64 takım arasından yarı finale kadar yükseldi.
1981-82 sezonunda Birinci Lige veda eden Göztepe, 18 yıl boyunca üst üste 2. Lig'de mücadele etti. Sarı-kırmızılı kulüp, şirketleşip Göztepe A.Ş. (Göztepe Spor Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi) adını aldığı yıl olan 1998'de şampiyonluk yaşayarak yeniden Birinci Lige döndü. Birinci Ligde kalıcı olmayı başaramayan ekip, peş peşe aldığı kötü sonuçlar nedeniyle önce 2. Lig (A) Kategorisi'ne, hemen ardından 2. Lig (B) Kategorisi'ne ve tarihinde ilk kez 3. Lig'e düştü.