Galatasaray nasıl tur atlar? İşte ihtimaller


Geri düştüğü maçlardan aldığı puanlarla dikkati çeken Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son hafta öncesi gruptan çıkma şansını sürdürdü.
 
Dünya futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda Türkiye'yi temsil eden sarı-kırmızılılar, A Grubu'nda 5. haftayı 5 puanla kapattı.  Bayern Münih'in 4 galibiyet, 1 beraberlikle 13 puan toplayarak gruptan çıkmayı garantilediği A Grubu'nda, birer galibiyet ve ikişer beraberliği olan Kopenhag ile Galatasaray beşer puanla sıralanıyor. Manchester United ise 4 puanla son sırada yer alıyor.
 
Son haftaya Kopenhag'ın bir averaj gerisinde 3. sırada giren Galatasaray'ın yoluna Devler Ligi'nde devam etme şansı devam ediyor. 12 Aralık'ta deplasmanda Kopenhag ile karşılaşacak Galatasaray, kazanması durumunda Manchester United - Bayern Münih maçının sonucuna bakmaksızın gruptan ikinci çıkmayı başaracak.
 
Beraberlik durumunda averajla Kopenhag'ın gerisinde kalacak Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilmesi için Manchester United'ın da puan kaybetmesini bekleyecek. Sarı-kırmızılıların, Danimarka'da puan kaybetmesi, Manchester United'ın da Bayern münih'i yenmesi durumunda ise Galatasaray için Avrupa serüveni bu sezon sona erecek.

Öte yandan bu sezon Avrupa'da çıktığı 11 mücadelede sadece 2 kez yenilen ve bu mağlubiyetleri de Bayern Münih'e karşı Şampiyonlar Ligi grup aşamasında yaşayan Galatasaray, geriye düştüğü maçlarda gerçekleştirdiği geri dönüşlerle de dikkat çekti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme turları da dahil olmak üzere çıktığı 11 mücadelenin 5'inde geri düşmesine rağmen yenilmemeyi başaran Okan Buruk'un ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

İŞTE A GRUBU PUAN DURUMU

Bayern Münih 13
Kopenhag  5
Galatasaray  5
Manchester United  4