Turkcell Süper Lig'de son şampiyon olan Galatasaray bu sezon oynadığı 3. deplasman maçında da berabere kalarak puan kaybetmeye devam etti.
Necati ve Hakan Şükür'den sonra Galatasaray'ın yeni penaltıcısı olan İliç, karşılaşmanın 24. dakikasında penaltı vuruşundan yararlanamazken, Galatasaray Turkcell Süper Lig'deki 5 karşılaşmada sadece 1 galibiyet elde ederek maç fazlasıyla 7. sırada kaldı. Galatasaray'ın hafta içerisinde transfer ettiği Inamoto ve Mehmet Topal, Denizlispor karşısında ilk 11'de yer aldı. Turkcell Süper Lig'de tek golü ve tek puanını, ligin ilk haftasında Gaziantep deplasmanında alan ve daha sonra puan alamayan Denizlispor ise ligdeki 2. golü ile 2. puanını almayı başardı.
STAT: Denizli Atatürk
HAKEMLER: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Emre Eyisoy
DENİZLİSPOR: Süleyman, Bülent Ertuğrul, Erman, Kratochvil, Moreira (Dk.62 Sedat), Ahmet Çağıran, Oliveria (Dk.66 Serhat), Tomas, İbrahim Ege, Yusuf (Dk.87 Fatih), Selahattin
YEDEKLER: Souleymanou, İbrahim Çelik, Sedat, Adriano, Fatih, Serhat, İlkay
TEKNİK DİREKTÖR: Faruk Hadzibegiç
GALATASARAY: Mondragon, Tomas, Song, Mehmet Topal, Cihan, Ergün (Ferhat dk. 20 ), Hasan Şaş, İliç (Dk.46 Necati), İnamoto, Arda(Dk.66 Hasan Kabze), Hakan Şükür
YEDEKLER: Fevzi, Necati Ateş, Ayhan, Emre, Sabri, Hasan Kabze
TEKNİK DİREKTÖR: Erik Gerets
GOLLER: Yusuf (dk. 10), Hasan Şaş (dk. 17)
SARI KARTLAR: Dk.25 Yusuf, Dk.45 Bülent Ertuğrul, Dk.84 İbrahim Ege, Dk.90+2 Fatih (Denizlispor), Dk.80 M.Topal (Galatasaray)
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
1. dakikada Bülent Ertuğrul'un sağdan ortasında Ergün'e çarpan top, kaleye gitti. Kaleci Mondragon, topu son anda kornere çeldi.
8. dakikada Tomas'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışında Kratochvil'in kafa vuruşu, kaleci Mondragon'da kaldı.
10. dakikada Tomas'ın soldan ortasında kaleci Mondragon'un yumruğu kısa düştü. Topu önünde bulan Yusuf, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
17. dakikada orta sahadan aldığı topla rakip ceza sahası önüne kadar gelen Hasan Şaş, ceza sahasına girer girmez sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. 1-1
22. dakikada Hasan Şaş'ın sağ kanattan ortasında Arda'nın yakın mesafeden vuruşunda top, kaleci Süleyman'da kaldı.
23. dakikada Hasan Şaş'ın ceza sahasında Yusuf tarafından düşürülmesiyle Galatasaray, penaltı kazandı.
24. dakikada İliç'in kullandığı penaltı atışında top, yan direğe çarpıp taca çıktı.
29. dakikada Oliveria'nın sol kanattan ortasında Selahattin, bir metreden topu auta attı.
34. dakikada Cihan'ın ortasında Hasan Şaş, topu düzeltip sert vurdu. Meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada uzak mesafeden Mehmet Topal'ın sert şutunda kaleci Süleyman, topu kornere çeldi.
47. dakikada sol kanattan Hasan Şaş'ın kullandığı köşe atışında ceza sahasında Song'un kafa vuruşunda top, üst ağlarda kaldı.
49. dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası arka bölümde topla buluşan Selahattin'in vuruşunda top, kaleci Mondragon'dan döndü. Dönen topu Selahattin, bir kez daha tamamladı. Kale önünde Cihan, tehlikeyi uzaklaştırdı.
52. dakikada ceza sahası sol çaprazından Hakan Şükür'ün şutunda kaleci Süleyman'ı geçen topu, kale önünde Kratochvil uzaklaştırdı.
90+1'de sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasında Hakan Şükür'ün kafa vuruşunu kale önünde Necati, kafa ile tamamladı. Kaleci Süleyman, rahat bir şekilde topu kontrol etti.
MAÇ ÖNCESİ NOTLAR...
Ligde geçen sezon Fenerbahçe maçında sahaya atılan konfetilerden dolayı karşılaşmanın 16 dakika geç bitmesi nedeniyle 2 maç saha kapatma cezası alan Denizlispor, 2006-2007 sezonunda kendi seyircisi önüne ilk kez çıktı.
Galatasaray maçının biletleri saat 10.00'dan itibaren Atatürk Stadı gişelerinde satışa sunuldu. Kapalı tribün biletleri 50, maraton tribünü biletleri 25 ve kale arkası tribün biletleri de 15 YTL'den satıldı.
Takımlarını bu sezon ilk kez izleme olanağı bulan yeşil-siyahlı taraftarlar, buna karşın maça beklenen ilgiyi göstermedi.
Denizlispor-Galatasaray maçı dolayısıyla kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Stat ve çevresinde 600 dolayında polis görev yaptı. Buna karşın zaman zaman gerginlikler yaşandı. Girişte bir grup Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı kavga etti.
Stat girişinde her 2 takım taraftarlarının üzerleri arandı ve Galatasaray taraftarlarının içeriye davul sokmalarına izin verilmedi.
Denizlispor-Galatasaray maçı öncesi haciz memurları, gişeleri dolaşarak satılan bilet miktarını belirlemeye çalıştı.
Galatasaray Teknik direktörü Eric Gerets, uzun bir aradan sonra Ergün'e ilk 11'de yer verdi, yeni transferlerden Japon Inamoto'da ilk 11'de sahaya çıktı.
Kendilerine bilet verilmeyen bir grup, Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek'i protesto etti.