Futbol şehitleri anıldı !..

Futbol şehitleri anıldı !..
Samsunspor'da, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendi.

Türk spor tarihine ''futbol şehitleri'' olarak geçen 20 yıl önceki feci kazada yaşamını yitiren 5 kişi için düzenlenen ilk tören, teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki kabri başında yapıldı.
 
Duaların okunması ve çiçek bırakılmasının ardından törene katılanlar, Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şoför Asım Özkan'ın kabrini ziyaret ederek, burada da benzer bir anma töreni gerçekleştirdi.
 
Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, 20 yıl önce yaşanan acı kazayı halen yüreklerinde taşıdıklarını belirterek, kazada yaşamını yitirenlere rahmet, sağ kurtulanlara da uzun ömürler dilediğini belirtti.
 
Bu arada, kazada ölenlerden Muzaffer Badaloğlu'nun Zonguldak'ta, Mete Adanır'ın KKTC'de, Zoran Tomiç'in de Yugoslavya'daki mezarları başında anıldığı bildirildi.
 
Anmaya, Samsunspor'un eski ve mevcut yöneticileri, Samsunspor'da oynamış eski futbolcular ile Samsunsporlu oyuncular katıldı.
 
Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken Havza İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete, Muzaffer ve Tomiç ile otobüs sürücüsü hayatını kaybetmiş, birçok futbolcu ve kulüp sorumlusu da yaralanmıştı.