Rakibimiz Fransa'yı yakından tanıyalım

Video yükleniyor...

Hemen hemen her mevkide alternatifli bir kadro bulunması, Didier Deschamps gibi kurt bir teknik direktörün takımın başında olması, genç, atletik ve tecrübeli oyuncularla dolu kadronun birbiriyle uyumu gibi etkenlerle Fransa, kısa süre içinde dünya futbolu'nun zirvesine yerleşti.

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası öncesi en büyük favorilerden birisi olarak gösterilen Fransızlar, bu beklentileri boşa çıkarmadı. Grubunu lider bitiren Horozlar, son 16 turunda Arjantin'i, çeyrek finalde Uruguay'ı, yarı finalde de Belçikayı geçip, finalde Hırvatistan'ın karşısına çıktı. Finalde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa, tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nı evine götürdü.

Ay-yıldızlı ekibimizle birlikte EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda yer alan Fransa, ilk maçında moldova deplasmanından 4-1'lik galibiyetle dönerken, ikinci maçında İzlanda'yı evinde 4-0 yendi ve 3. maçlar öncesi milli takımımız'ın önünde liderliğini devam ettirdi.

Kritik maç öncesi orta sahanın önemli isimlerinden N'Golo Kante'nin sakatlığı bulunurken, Antoine Griezmann, Paul Pogba, Kylian Mbappe ve Olivier Giroud'un Türkiye maçında en önemli gol silahları olması bekleniyor.