Xavi'den Galatasaray maçı yorumu: "Final niteliğinde"

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında temsilcimiz Galatasaray ile karşılaşacak olan Barcelona'da, yıldız oyuncu Aubameyang ve Barcelona teknik direktörü Xavi, basın toplantısında konuştu.

Karşılaşmanın önemine değinen yıldız forvet, "Yarınki maç bizim için çok önemli. Buraya kazanmak için geldik. Galatasaray ilk maçta çok iyiydi ama burada ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Galatasaray'ın ilk maçtaki savunması çok iyiydi, yarın ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Çok motiveyiz." ifadelerini kullandı. 

"Burada çok güzel atmosferler oluyor"

Borussia Dortmund forması giydiği dönemde de Galatasaray'a karşı oynadığı hatırlatılan Aubameyang, "Nef Stadyumu'nda oynamak her zaman özel. Burada çok güzel atmosferler oluyor." şeklinde konuştu.

"Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor"

Barcelona'nın efsane oyuncusu olan ve teknik direktörlüğünü yapan Xavi ise, "Yarın final niteliğinde bir maç var. İlk maçta iyi oynamadık ama yarın kazanmamız gerekiyor. İyi bir durumdayız. Galatasaray'ın ilk maçtaki gibi planlı şekilde sahada olacağını düşünüyorum ve bu halde bizim de kendimizi geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

"Olağanüstüydü"

Inaki Pena'nın ilk maçtaki performansına da değinen genç teknik adam, " Tekrar belirtmeliyim ki Galatasaray ilk maçta çok iyi oynadı ve bizi şaşırttı. Kaleci Inaki de çok iyi bir performans sergiledi. Inaki Pena, ilk maçta olağanüstüydü." ifadelerini kullandı.

Defans konusundaki performanslarına da değinen Xavi, "Daha iyi defans yapmalıyız. Düzeltmemiz gereken birçok şey var. Son dönemde birçok şeyi değiştirdik ama değiştirmemiz gereken konular var. Formda olduğumuz için iyi sonuçlar aldık. Daha iyi antrenman yapıp, daha iyi sonuçlar almalıyız tabii ki." dedi.

Xavi, "Yarın farklı bir senaryo olacak. Ne olacağını göreceğiz. Galatasaray'a hakkını vermek istiyorum. Özellikle Domenec bizi çok iyi tanıyor ve iyi bir hoca. Bakalım yarın neler olacak. Tabii ki kazanırsak moralimiz artacak. Kaybedersek tam tersi olacak. Futbol bu şekilde ilerliyor. Yarın için kesinlikle zor bir atmosfer. Şartlar tamamen farklı. Taraftar çok büyük destek verecektir. Hatta belki ilk maçtan da agresif olacaklardır. Yarın bizim için önemli bir sınav olacak. Bekleyip göreceğiz." diyerek sözlerini sonlandırdı.