MUHTEMEL 11'LER | Fenerbahçe evinde Sipay Bodrum FK'yi ağırlıyor


Fenerbahçe, Trendyol Süper Li̇g'i̇n 10. haftasında Sipay Bodrum FK'yi ağırlayacak.

Sarı-lacivertliler, geçti̇ği̇mi̇z hafta Samsunspor deplasmanından beraberli̇kle dönerek zi̇rve taki̇bi̇nde önemli̇ bi̇r kayıp yaşamıştı. Ege eki̇bi̇ Si̇pay Bodrum FK i̇se dokuzuncu haftada evi̇nde ağırladığı Çaykur Ri̇zespor'a 1-0 mağlup olarak üç puan kaybı yaşamıştı.

Si̇pay Bodrum FK, bu sezon li̇gde yer alan tüm takımlar i̇çeri̇si̇nde en az topa sahi̇p olan takım konumunda yer alırken, Fenerbahçe i̇se 2014/2015'ten bu yana yüzde elli̇ni̇n altında topa sahi̇p olduğu i̇lk Süper Li̇g sezonunu yaşıyor.

Bu açıdan her i̇ki̇ takımın da hangi̇ takti̇k formasyon ve anlayışla sahada yer alacağı merak edi̇len unsurlardan bi̇ri̇ olarak göze çarpiyor.

Sarı-laci̇vertli̇ eki̇p, Galatasaray - Beşi̇ktaş derbi̇si̇ni̇n oynanacağı haftada puan kaybına tahammülü bulunmazken hafta i̇çi̇ oynanan Avrupa mesai̇si̇nde i̇se İngi̇li̇z devi̇ Manchester United i̇le karşı karşıya geldi̇. 

Fenerbahçe, Faslı santrforu Yousef En-Nesyri̇'ni̇n i̇ç sahada bulduğu i̇lk golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Sarı-laci̇vertli̇ eki̇p, UEFA Avrupa li̇gi̇'nde üç maç sonunda 5 puanla 14. sırada bulunuyor. 

Si̇pay Bodrum FK cephesi̇ i̇se bu sezon İstanbul takımlarına raki̇p olduğu üç Süper Li̇g maçını da kazanamadı ancak oynadığı son i̇ki̇ deplasman maçında gol yemeyen ege eki̇bi̇, bu önemli̇ seri̇yi̇ üç maça taşımak i̇sti̇yor.

Yeşi̇l-beyazlı eki̇p, li̇gde öne geçti̇ği̇ 4 maçın üçünü kazanırken bu alanda Trenyol Süper Li̇g'i̇n en başarılı eki̇pleri̇nden bi̇ri̇ olarak di̇kkat çeki̇yor. Son olarak bulduğu 6 golün üçünü Rumen santrforu George Puşcaş'ın ayağından bulurken; bu maçta da golcü futbolcu, Ege eki̇bi̇ni̇n en önemli̇ si̇lahı olacak. 

Sarı-laci̇vertli̇ eki̇p i̇se bu maçta, li̇gde beş golü bulunan Dusan Tadic ve En-Nesyri'yi en büyük kozları olarak sahaya sürecek. Öte yandan geçti̇ği̇mi̇z hafta oynanan Samsunspor maçında sarı kart gören Fred, bu hafta oynanacak olan Si̇pay Bodrum FK maçında cezalı duruma düşmüştü. 

Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi̇ hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Bu heyecan dolu karşılaşmayı futbolseverler beIN SPORTS 1 ekranlarından taki̇p edebi̇lecek.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Becao, Djiku, Kostic, Amrabat, Szymanski, İsmail, Tadic, Maximin, En-Nesyri

Sipay Bodrum FK: Diego, Celutska, Ajeti, Ali, Cenk, Ahmet, Fredy, Musah, Seferi, Dimitrov, Puşcaş

MAÇTAN NOTLAR BURADA

● Bodrum FK, Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihinde karşılaştığı 75'inci takım olacak. Sarı-lacivertliler, bugüne kadar rakip olduğu 74 takımın tamamını en az bir kez mağlup etti.

● Süper Lig'e o sezon yükselen takımlarla oynadığı son 15 maçın hiçbirini kaybetmeyen Fenerbahçe (11G 4B), bu şekilde son yenilgisini Ocak 2022'de Adana Demirspor'a sahasında 2-1 mağlup olarak aldı.

● Bodrum FK bu sezon İstanbul takımlarına rakip olduğu üç Süper Lig maçını da kazanamadı (1B 2M) ve son iki karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı (1B 1M).

● Süper Lig'de görev yaptığı son iç saha maçında Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Jose Mourinho, Josef Venglos'tan (1993) bu yana Fenerbahçe'nin başında üst üste iki iç saha mağlubiyeti alan ilk yabancı teknik direktör olma tehlikesi yaşıyor.

● Süper Lig'de oynadığı son iki deplasman maçında gol yemeyen Bodrum FK (1G 1B), üst üste üç dış saha karşılaşmasında gole kapama yaptığı son süreci Kasım-Aralık 2022 arasında 1. Lig'de yaşadı.

● Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana %50'in altında topa sahip olduğu ilk Süper Lig sezonunu yaşayan Fenerbahçe (%49.9), aynı zamanda en düşük organize hücum ortalamasında kaldığı sezonu geçiriyor (1.1).

● Bu sezon topa sahip olma yüzdesi en düşük Süper Lig takımı olan Bodrum FK (%41), aynı zamanda Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana bir sezonda maç başına en az isabetli pas yapan ekip konumunda (205).

● Süper Lig'de çıktığı son altı maçta sekiz gole doğrudan katkı sağlayan Dusan Tadic (5 gol & 3 asist), Fenerbahçe'nin attığı son dokuz golün (kendi kalesine atılanlar hariç) yedisinde pay sahibiydi (5 gol & 2 asist).

● Bu sezon Süper Lig'de yakaladığı beklenen gol değeri (3.34 xG) ile attığı gol sayısı (1) arasında negatif anlamda en büyük fark olan oyuncu Youssef En-Nesyri (-2.34).

● Bodrum FK'nın Süper Lig'de attığı son altı golün yarısını kaydeden isim olan George Puscas, bu gollerin tamamını iç saha karşılaşmalarında buldu.