Fenerbahçe Opet dünya üçüncüsü!

Fenerbahçe Opet dünya üçüncüsü!
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Fenerbahçe Opet, Brezilya ekibi Minas'ı 3-0 yenerek üçüncü oldu.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe Opet, müsabakanın ilk teknik molasına 12-11 önde girdi. Servislerle etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Opet, ilk seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de servisteki etkili oyunu sürdüren Fenerbahçe Opet, teknik molaya 12-4 önde girdi. Bu sette rakibine sadece 7 sayı imkanı veren Fenerbahçe Opet, ikinci seti 25-7 kazanarak durumu 2-0 yaptı. Bu setteki skor, Dünya Kulüpler Şampiyonası tarihinin en farklı seti olarak tarihe geçti.

Üçüncü sete daha iyi başlayan Minas, teknik molaya 12-8 önde girdi. Teknik mola sonrası file önünde etkili olan Fenerbahçe Opet, durumu 14-14'e getirdi. Son bölümü oldukça çekişmeli geçen seti 28-26, maçı da 3-0 kazanan Fenerbahçe Opet, turnuvayı üçüncü tamamladı.

Organizasyonda 2010 yılında şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Opet, 2012'de üçüncü olmuştu.

Minas: 0 - Fenerbahçe Opet: 3

Fenerbahçe Opet, organizasyonu üçüncü tamamladı

Salon: Ankara

Hakemler: Fernandez Fuentes David (İspanya), Puecher Adrea (İtalya)

Minas: Silva, Zalewski, Daher, Cuttino, Neriman Özsoy, De Oliveira (Nascimento, Oliveira, Souza, Henrique, Vicente, Gambotta)

Fenerbahçe Opet: Lazareva, Meliha İsmailoğlu, Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Popovic, Buse Ünal (Gizem Örge, Dicle Nur Babat, Tutku Burcu Yüzgenç)

Setler: 18-25, 7-25, 26-28

Süre: 66 dakika (23, 16, 27)

"Çok önemliydi"

Kaptan Eda Erdem Dündar, maç sonunda yaptığı açıklamada, mücadele eden takım arkadaşlarını tebrik ederek, "Maça gelen seyircilere teşekkür ediyorum. Her sayıda enerjiniz bize geçti. Bugün galibiyetle bitirmek çok önemliydi. Sahada herkes yüzde yüzünü verdi. Ayrıca Arina Fedorovtseva'yı tebrik ediyorum. Genç yaşına rağmen çok iyi oynadı." ifadelerini kullandı.