Fenerbahçe etkileyici bir futbol oynadı

Fenerbahçe etkileyici bir futbol oynadı
Sezona Jorge Jesus yönetiminde, kadrosuna gerçekleştirdiği flaş takviyelerle giren Fenerbahçe yeni yıla 32 puanla 2.sırada girdi.

Sezonu Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynadığı Dinamo Kiev maçlarıyla açan sarı lacivertliler, bu maçların ardından istediğini elde edemeyince Avrupa'da direksiyonu Avrupa Ligi'ne kırmak zorunda kaldı. burada Slovacko ve Avusturya Wien'i saf dışı bırakan Jesus'un öğrencileri, adını Avrupa Ligi gruplarına yazdırmayı başardı.

Ligde ise açılışı HangiKredi Ümraniyespor maçıyla yapan Fenerbahçe, öne geçtiği maçta 1 puanı duraklama anlarında gelen golle kurtarabildi.

Devam eden süreçteyse Kasımpaşa deplasmanında 6-0 kazanan sarı lacivertliler, zorlu maçta Adana Demirspor'u da 4-2 mağlup ederek istim üzerine oturdu. Eskişehir'de oynanan maçta Arabam.com Konyaspor'a tek golle mağlup olan Jorge Jesus ve öğrencileri, bu sonucun ardından 'acaba mı' dedirtmeye başlamıştı ki devam eden süreçte üst üste gelen galibiyetlerle Fenerbahçe iddiasını ortaya koydu. Bu mağlubiyetin ardından oynadığı 8 maçta 7 galibiyet alan Fenerbahçe, bu süreçteki tek puan kaybını Dolmabahçe'de yaşadı ve Beşiktaş'la golsüz berabere kaldı... Dünya Kupası arası öncesi iç sahada alınan Bitexen Giresunspor mağlubiyeti soğuk duş etkisi yaratsa da Fenerbahçe ligin en skorer takımı olarak, Dünya Kupası arasına zirvede girdi.

Dünya Kupası'nın sona ermesinin ardından yerel liglerde heyecan kaldığı yerden devam ederken Fenerbahçe, 15. haftada Trabzonspor deplasmanındaydı. Sarı lacivertliler, son yarım saatini bir kişi eksik oynadığı maçta sahadan 2-0 mağlup olarak, liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptırdı.

16. haftada ise hafta içi mesaisinde evinde Atakaş Hatayspor'u 4 golle geçerek yine etkileyici bir hücum performansı sahneleyen Fenerbahçe, puanını 32'ye çıkararak 2023 yılına Galatasaray'ın bir puan arkasında ikinci sırada girdi.

Avrupa Ligi'nde grubunu zirvede tamamlayarak adını üst tura yazdıran Fenerbahçe adına sezonun geri kalan kısmında en skorer isim; 13 gol - 4 asistle Enner Valencia olurken, 6 gol kaydeden Michy Batshuayi de Ekvadorlu futbolcuya eşlik etti.