Fenerbahçe, 29 yıllık özlemini bitirmeye çok yaklaştı.
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Karabükspor'la karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 2-0'la devirerek finale adını yazdırdı.
Türkiye Kupası'nı en son 1982-83 sezonunda kaldıran sarı lacivertliler, finalde Bursaspor'u devirmesi halinde 29 yıllık özlemini bitirmiş olacak.
Maça iki takım da dengeli başlarken, Fenerbahçe Semih ve Selçuk, Karabük de İlhan ve savunmadan ileri çıkan Jahic'le tehlikeli ataklar yarattı. Dakikalar ilerledikçe oyunda kontrolü ele alan Fenerbahçe'de Stoch da devreye girince rakip kalede baskı yükseldi.
Dakikalar 36'yı gösterirken, kendi kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Semih Şentürk, ceza sahası dışından harika bir frikik golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıda da Fenerbahçe hakimiyeti vardı. Tempoyu istediği gibi ayarlayan sarı lacivertliler, 2. golü de çok geçmeden buldu. 58. dakikada kaleci Bora'nın uzaklaştıramadığı top Dia'nın önünde kaldı. Dia da topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.
Bu golden sonra daha da rahatlayan Sarı Kanarya, oyunu rölantiye aldı. Karabükspor da oyun disiplininden kopunca kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşmada Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Fenerbahçe, finalde Bursaspor'un rakibi oldu.
Finalde yine Bursaspor Tarihinde 14. kez finale yükselen Fenerbahçe, kazandığı 4 kupanın birini Bursaspor'u (1973-74) devirerek kaldırmıştı. Daha önce 4 kez kupayı kaldıran Sarı Kanarya, finallerde Altay (2), Mersin İdmanyurdu ve Bursaspor'u devirmişti.
Ancak Türkiye Kupası'nı son olarak 1982-83 sezonunda kaldıran Fenerbahçe, o tarihden bugüne oynadığı 7 finalde Beşiktaş'ı 3 kez, Galatasaray'ı 2 kez, Trabzonspor ve Gençlerbirliği'ni de 1'er kez geçmeyi başaramadı.
Kocaman'ın 3. şansı Bu arada Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli takımla ilk defa Türkiye Kupası kaldırmaya çok yaklaştı. 8 sene giydiği Fenerbahçe formasıyla 2 kez kupada final oynayan Kocaman, kupaya uzanma sevincini yaşayamamıştı.
(Ligtv.com.tr) KARABÜKSPOR-FENERBAHÇE STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Tolga Özkalfa
KARABÜKSPOR: Bora, Seric (Dk. 82 Anıl), Mabiala, Jahic, Uğur, Cernat (Dk 60. Güven), Birol (Dk. 46 Hamroun), Mustafa , Raqued, Mehmet, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz
FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Caner (Dk. 85 Gökay), Bilica, Serdar, Selçuk (Dk 75. Özgür), Baroni, Stoch, Dia (Dk 75. Ziegler), Özer, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
SARI KARTLAR: Dk. 59 Jahic, Dk. 79 Mustafa, Dk. 89 Uğur(Kardemir Karabükspor), Dk. 64 Dia, Dk. 84 Stoch, Dk. 90 Gökay(Fenerbahçe)
GOLLER: Dk. 36 Semih, Dk. 58 Dia
İLK YARIDAN DAKİKALAR Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 12. dakikada Fenerbahçe geliştirdi. Kardemir Karabükspor ceza sahası içinde Semih'in pasında topla buluşan Özer'in vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla üstten dışarı çıktı.
13. dakikada Fenerbahçeli Orhan'ın ceza alanına doğru yaptığı ortada Selçuk'un kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.
14. dakikada gelişen Kardemir Karabükspor atağında Uğur'un sağ taraftan uzak direğe doğru gönderdiği topa İlhan kafayla vurdu. Savunmaya çarpan topu kaleci Mert kontrol etti.
17. dakikada Kardemir Karabükspor'dan Birol'un kullandığı korner atışında Jahic'in kafa vuruşunda top, direğin yanından dışarı çıktı.
27. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Baroni'nin pasında ceza sahası içinde sağ çarpazda topla buluşan Stoch'un vuruşunda kaleci Bora meşin yuvarlağa iki hamlede sahip oldu.
GOL: 36. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahası önünde Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşu kullanan Semih, topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 45. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Kardemir Karabükspor savunma oyuncularının uzaklaştırmak istediği top ceza sahasının dışındaki Stoch'un önünde kaldı. Bu oyuncunun şık vuruşunda top, yan direğin üst köşesinden auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 48. dakikada gelişen Kardemir Karabükspor kontratağında topu önünde bulan Mehmet, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Mert gole izin vermedi.
GOL: 58. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı içindeki karambolde Dia'nın vuruşunda direğe çarpan top Kardemir Karabükspor filelerine gitti: 0-2 74. dakikada Kardemir Karabükspor'dan Mehmet'in sağ taraftan yaptığı ortaya iyi yükselen Güven'in kafa vuruşunda top kaleci Mert'te kaldı.
77. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında savunmanın arkasına atılan topla buluşan Orhan, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü vurunca meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
İki takımın da geliştirdiği ataklarda başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe finale yükselerek Bursaspor'un rakibi oldu.