Eski Kartal'a 40 bin kişiyle veda

Video yükleniyor...




Bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen Brezilyalı oyuncu Ailton futbola resmen veda etti.

Bremen Weser Stadı’nda ‘’Werder&Friends’’ ile ‘’Ailton Allstars’’  takımları arasında yapılan Ailton'un jübile maçını 40 binin üzerinde seyirci izledi.

‘’Werder&Friends'' takımının, ‘’Ailton Allstars’’ takımını 8-4 mağlup ettiği maçta Ailton her iki takımın formasını giydi ve toplam 3 gol attı.

Karşılaşmada, Tim Wiese, Giovane Elber, Paulo Sergio, Thorsen Frings, Ivan Klasnic, Dede gibi eski futbolcular ile Ailton’un da forma giydiği Werder Bremen’in 2004’te hem lig şampiyonluğunu hem de Almanya Kupası’nı kazandığı takımdan bir çok eski ve hala sahalarda top koşturan futbolcular yer aldı.

Ailton karşılaşmadan sonra  sahada eşi ve çocuklarına sarıldığında göz yaşlarına hakim olamadı.

Ailton, bunun duygusal bir an olduğunu belirterek, ‘’Ailemi kucakladığımda ağladım’’ dedi.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) çok güzel bir zaman geçirdiğini ifade eden 41 yaşındaki Ailton, ‘’Bugün benim stadımdaydım. Benim yerim burası’’ ifadesini kullandı.

Ailton Bundesliga’da Werder Bremen, Schalke 04, Hamburg ve Duisburg takımlarında toplam 219 maçta forma giydi ve 106 gol attı.

 Bundesliga’da 2004 yılında 28 golle gol kralı olan Ailton, aynı yıl Almanya’da yılın futbolcusu seçilen ilk yabancı oyuncu olmuştu.

2005-2006 sezonunda Beşiktaş formasını giyen Ailton burada da 13 maçta 4 gol kaydetti.