UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Frankfurt

UEFA Avrupa Ligi'nin şampiyonu Frankfurt
UEFA Avrupa Ligi'nde final karşılaşmasında Ein. Frankfurt 120 dakikası 1-1 biten maçta, Glasgow Rangers'ı penaltılarda 5-4 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. 

Daha önce 1979-80 sezonunda Borussia Mönchengladbach'ı yenerek kupayı müzesine götüren Frankfurt bu sonuçla beraber 41 yıl sonra ikinci defa kupayı müzesine götürme başarısını gösterdi.

Avrupa Ligi gruplarına Fenerbahçe'nin de bulunduğu D Grubu'nda başlayan Eintracht Frankfurt, grubu 12 puanla tamamlayarak bir üst tura adını yazdırmıştı. Son 16 Turu'nda İspanya ekibi Real Betis'i eleyen Eintrach Frankfurt, sonrasında Galatasaray'ı saf dışı bırakan Barcelona ile eşleşmişti. Katalan devi karşısında çıkan Frankfurt, 1-1 ve 3-2'lik skorlarla rakibini elerken, yarı finalde de West Ham'ı geçerek finale ulaşmıştı.

Bundesliga'yı 11. sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, kupayı kazanırken aynı zamanda tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

İspanya'nın Sevilla kentinde oynanan finalde Frankfurt'un golünü Santos Borre (69') kaydederken, Rangers'in golünü Joe Aribo (57') attı.