Efsaneler EURO 2020 favorilerini açıkladı

Video yükleniyor...

Fransa ile 1998 Dünya ve 2000 Averupa Şampiyonluğu yaşayan David Trezeguet, Pazartesi günü gruptaki ikinci maçına izlanda karşısında çıkacak Fransa Milli Takımının, aynı başarıyı EURO 2020'de tekrar edebileceğini düşündüğünü söyledi. 

Trezeguet düşüncelerini: "Henüz elemelerin başındayız. Önce finallere kalmanız gerek. EURO 2020'de kupayı hedefleyen ülkeler var. Fransa adına konuşmak gerekirse, Dünya Kupası başarısı EURO 2020 için de itici güç olacaktır. Elemelerin uzun bir sürecinin olması ve kupa hedefinde olan pek çok ülke olmasına rağmen sonuçta kupanın sahibi belli bir kaç ülke oluyor, bu açıdan Fransa'nın bunlar içinde en büyük adaylardan biri" sözleriyle ifade etti.

Portekiz Milli Takımının eski yıldızlarından Luis Figo, EURO 2020'nin Avrupa Futbol Şampiyonalarının 60. yılında denk geldiğini söyleyerek, Cristiano Ronaldo'nun liderliğindeki Portekiz'in kupa için şanslı olduğunu ifade etti.

Figo: "Bu büyük bir turnuva ve bugüne gelmesinde pek çok futbol efsanesinin payı var. Bu yıldızların içinde sayılmak çok gurur veren bir şey. Bence elemeleri geçmek oldukça zorlu bir süreç çünkü gruplarda pek çok güçlü ülke ile mücadele veriyorsunuz. EURO 2020, turnuvanın 60. yılına denk geliyor ve kendi ülkemin finallere gitmesi ve orada başarılı olmasını bekliyorum" açıklamasını yaptı.

Figo'nun umutlu açıklamalarına rağmen Portekiz, ilk maçında sahasında Ukrayna ile golsüz berabere kalmıştı. Portekiz ikinci maçında ise Pazartesi Sırbıstan'ı ağırlayacak.