Efe Aydan projelerini anlattı

Efe Aydan projelerini anlattı
Türkiye Basketbol Federasyonunun Crowne Plaza Ankara'daki olağan genel kurulunda başkan adayları konuşmalarını yaptı.

Başkan adayı Efe Aydan, göreve gelirlerse birçok değişiklik yaparak kulüplere yardımcı olacaklarını dile getirdi.

21 yıl aralıksız basketbol oynadığını hatırlatan Aydan, şunları kaydetti:

"Son dönemde milli takımımızın 50 sayılık mağlubiyetinden sonra turnuvadan kaçmak benim için kabul edilemez. Basketbol dibe vurdu. Kulüplerle yüz yüze görüşerek sıkıntıları dertleri dinledim. Özellikle alt lig takımları, federasyonla iletişim kuramadığını, sıkıntı anlattıkları zaman yetkili kişi bulamadıklarını söylediler. Altyapı kulüplerinin birtakım sıkıntıları var, en önemlisi de gelirleri yok. Kulüplerin gelirlerini artırmamız lazım. Ben mali konularda ve diğer konularda kurumsal bir yapı oluşturmak istiyorum. Milli takımımız dünya sıralamasında 27. sırada. A Kadın Milli Takımı'mız, Türkiye'de yok sayılıyor. Kadın milli takımlarımıza da yeterli önem verilmeli. Geldiğimizde çok ciddi çalışmalar yapacağız. Uluslararası bir denetim firmasıyla çalışma yapıp 3 ayda bir denetleneceğiz."

Göreve gelmesi durumunda bölgesel ligler dahil tüm alt liglere sponsor bulacağını ve bu payı kulüplere kesinti olmadan dağıtacaklarını aktaran Aydan, "Anadolu'da basketbolun gelişmesi Türk basketbolunun kalkınması için şarttır. Bunun için projelerim var. Özellikle okullarla ilgili. Konusu basketbol olan beden eğitimi öğretmenleri eğitilecek. Okullar arası basketbolla yeni sporcular kazanabiliriz. 3x3 basketbola gerekli önem verilmiyor. Anadolu'daki sporun gelişmesi için 3x3 basketbol çok önemli. Bu branşı canlandıracağız. Basketbolda MHK'nin hepsini başkan olursam değiştireceğim. ŞMHK Başkanının oğlu şu an basketbol menajeri. Böyle bir dengesizlik olabilir mi? Geldiğim gün MHK değişecek." ifadelerini kullandı.

Süper Lig için Kulüpler Birliğini de kurmak istediğini aktaran Aydan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Süper Lig'de Kulüpler Birliğinin oluşması için çaba harcayacağım. Bunun bir an önce resmileşmesini arzu ediyorum. Böylece ortak çalışma yapacağız ve Süper Lig'in nasıl yönetileceğine onlar karar verecek. Böylece yabancı kuralında düzen onların istediği gibi olacak. Alt kümelerde ise bizim istediğimiz gibi olacak. Milli takımlar konusunda çok iyi hazırlık yapmamız lazım. Hazırlık maçlarındaki mağlubiyetlerden korkmamak lazım. Göreve gelirsek 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na giden iki takımımız olacak."