Her şey ligde kalmak için! İşte müthiş hafta öncesi son durum...


Spor Toto 1. Lig'de sondan ikinci viraja giriliyor.

Oldukça yoğun ve çekişme içinde geçen bu heyecan dolu sezonun 37. haftasında tüm mücadeleler 14 Mayıs Cumartesi günü, saat 16'da başlayacak. Süper Lig bileti alan ve play-off oynamaya hak kazanan 3 takım belli olurken, son play-off sırası ve ligde kalma yarışı için inanılmaz bir mücadele yaşanıyor.

İki hafta önce evinde Yılport Samsunspor karşısında aldığı beraberlikle yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükselen ve geçen haftayı bay geçen MKE Ankaragücü, art arda aldığı iki galibiyetle haftaya düşme hattının 3 puan üzerinde giren Beypiliç Boluspor'u konuk edecek. Süper Lig bileti alan bir diğer ekip olan Bereket Sigorta Ümraniyespor'un misafiri de, rakiplerine oranla rahat konumda olan ve bu hafta alacağı puan ya da puanlarla ligde kalmayı garantilemek isteyen Altaş Denizlispor olacak.

Geçen hafta Kocaeli deplasmanında yediği enteresan golle 1 puana razı olan Altınordu ise ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Balıkesirspor'u ağırlayacak. İzmir ekibinin bu karşılaşmayı kazanarak, rakiplerinin alacağı sonuçlara göre bitime bir hafta kala ligde kalma savaşını kazanma ihtimali oldukça yüksek.

37. haftanın en kritik ve belirleyici maçlarından biri de yine İzmir'de oynanacak. 38 puanla 18. sırada haftaya giren Nasa Doç Menemenspor, 45 puanla 13. basamakta yer alan gençlerbirliği önünde mutlak 3 puan arayacak. Menemen ekibi bu maçı kazanamaması halinde lige veda edecek. Başkent ekibi Gençlerbirliği'nde ise hedef kritik 90 dakikadan en az hasarla çıkarak son haftaya rahat girmek.

Manisa'da ise play-off bileti adına kritik bir 90 dakika oynanacak. Son iki haftada yaşadığı kayıplarla olası play-off şansını azaltan Manisa Futbol Kulübü, son haftalardaki çıkışıyla düşme hattından uzaklaşan ve bir anda play-off oynama ihtimali beliren Tuzlaspor'u konuk edecek.

Haftanın sonucu en çok merak edilen maçlarından biri de İstanbul'da oynanacak. Son haftalarda serbest düşüşe geçen ve elindeki play-off biletini tehlikeye atan Eyüpspor, ligde kalma savaşı veren Kocaelispor'la haftanın en kritik 90 dakikalarından birine çıkacak. Karşılaşma öncesinde İstanbul temsilcisinde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrılırken takımın başına İbrahim Üzülmez getirildi.

Play-off'u garantileyen Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile düşme hattından uzaklaşan Ankara Keçiörengücü ise nispeten haftanın rahat ve stressiz maçlarından birine çıkacak. Yine play-off'u garantileyen bir diğer takım olan İstanbulspor'un, düşme korkusu olmayan ancak play-off'a girme şansı da oldukça düşük olan Yılport Samsunspor'a konuk olacağı karşılaşma da haftanın tansiyonu düşük maçlarından biri olacak.

Balıkesir deplasmanında aldığı farklı galibiyetle play-off'u garantileyen Royal Hastanesi Bandırmaspor ise Bereket Sigorta Ümraniyespor'a karşı duraklama dakikalarında bulduğu golle kazanarak ligde kalma umutlarını taze tutan Bursaspor'u konuk edecek. Bursa ekibinin de tıpkı Kocaelispor ve Nasa Doge Menemenspor gibi şiddetle 3 puana ihtiyacı bulunurken yaşanabilecek olası bir puan kaybı ve rakiplerinin alacağı sonuçlara göre yeşil - beyazlıların lige veda etme ihtimali bulunuyor.

Adanaspor'un bay geçeceği haftada bu büyük heyecan yine beIN SPORTS ekranlarında yaşanacak.