Doğucan’ın hayali, Atalay’ın gerçekleri

Doğucan’ın hayali, Atalay’ın gerçekleri
Galatasaray-Kasımpaşa maçının kadroları belli olduğunda iki isim, iki hayat, iki kariyer dikkat çekiciydi.

Galatasaray’ın kulübesinde oturan Haziran 2000 doğumlu Atalay Babacan… Kasımpaşa’nın 11’nde sahaya çıkan merkez orta saha oyuncusu Şubat 2000 doğumlu Doğucan Haspolat.

Atalay Babacan ülke futbol kamuoyunun gündemine 2016’dan itibaren dahil oldu. 2017 yılının mayıs ayında Hırvatistan’da yapılan 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlı Takımımızın en büyük potansiyele sahip oyuncusuydu. Nitekim kadrosunda Berke Özer, Yunus Akgün, Ozan Kabak, Umut Güneş gibi futbolcuları barındıran U17 Milli Takımımızın tüm maçlarına 11 başladı, dikkat çekici bir performans sergiledi. Geleceğin modern orta saha oyuncusu olarak görülen Atalay, finalin kıyısından döndükten sonra Galatasaray U19 ve U21 takımlarının yıldızı olmayı sürdürse de A Takımı’nda birkaç Türkiye Kupası maçının dışında forma giyemedi. Geçen sezonu Adanaspor’da oynayarak geçirdi, tekrar yuvasına döndü. Ne var ki, sezon başından bu yana 4 maçta toplam 37 dakika sahada kaldı. Taylan ve Berkan cezalıyken bile Teknik Direktör Torrent orta sahada sol bek Anholt ile Alparslan’ı kullandı, aklının ucundan bile geçmedi Atalay’ı oyuna almak.

Doğucan’ın kariyer maçı

Kasımpaşa’nın orta sahasında Galatasaray’a karşı 11 başlayan Doğucan Haspolat yüzde 96,8 pas isabeti, 11 ikili mücadele kazanımı, 4 top kapma gibi etkileyici rakamlara ulaşarak kariyer maçını oynadı. 

Hollanda Rotterdam doğumlu olan Doğucan, Atalay’dan 4 ay büyük ve alt yaş kategorilerinde, doğup büyüdüğü ülkenin Milli Takımını seçmeyi tercih etmişti. Hırvatistan’daki U17 Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda U17 Takımının orta sahasında sürekli olmasa da oynuyordu. Aslında bir ön libero olan Doğucan kulübü Excelsior ile ilk resmi lig maçına çıktığında henüz 16 yaş 6 aylıktı. U17 turnuvası sonrasında ise Hollanda Eredivise’te futbol oynamaya devam etti. 2019/20 sezonunun devre arasında Kasımpaşa’ya geldi ve bu tercih sonrası Türkiye U21 takımına geçiş yaptı. 

Bugün Doğucan hayallerini gerçekleştirmek için Kasımpaşa ve Türkiye U21 takımımızın formasıyla kariyer basamaklarını bir bir tırmanırken, Atalay Babacan’ın kadroda orta saha kalmamışken bile oyuna sokulmaması hayli düşündürücü. Üstelik bunun gençleştirme sezonunda yaşanıyor oluşu da manidar.

Futbolcu oynadıkça gelişir, büyür. Doğucan ile Atalay’ın hikayeleri örnek olmalı. Ülkemizde alt yaş kategorilerinde ne yetenekler var ama yukarıya gelene kadar canları çıkıyor. Bunun son örneği de Atalay. Umarım Atalay bundan sonra başarılı bir kariyer inşa eder. Tıpkı Doğucan gibi.

Galatasaray - Kasımpaşa maçının özeti için tıklayın!