Dirk Kuyt'tan Fenerbahçe yorumu

Video yükleniyor...

Feyenoord'un kaptanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Dirk Kuyt, yarın sarı-lacivertliler karşısında iki farklı kazanarak tur atlamak istediklerini dile getirdi.

Tek farklı galibiyetin Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya karşısında kaybetmemesi durumunda işlerine yaramayacağını hatırlatan Kuyt, "Maçta bir seçeneğimiz var, iki farkla kazanmamız lazım. Çünkü Manchester United maçından gelecek skoru bilmiyoruz. Yenmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi iyi tanıdığını aktaran tecrübeli futbolcu, "İstanbul'daki ilk maç benim için özeldi, yarın da özel bir maç olacak. Çok heyecanlıyım. Eğer gruptan çıkarsa, Fenerbahçe'nin kupada şansı olduğunu düşünüyorum. İki takımın da üst tura yükselmesi iyi olur ama bu çok zor bir ihtimal. Herkes Fenerbahçe'ye sevgimi biliyor. Olur da Fenerbahçe yenilirse, o zaman onların Türkiye'de başarılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin kendi liginde başarılı olma konusunda isteğini de biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'de 3 yıl forma giydiği dönemde çok şey öğrendiğini anlatan Kuyt, "Türkiye'de maçların kalitesinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu beni daha da güçlendirdi. Hollandalı futbolcuların yanı sıra Türk futbolcuların da çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Dick Advocaat'ın onlara verdiği gelişmeyi de görmezden gelemeyiz. Advocaat'la Fenerbahçe çok daha güçlü oldu" diyerek sözlerini tamamladı.