Fenerbahçe namağlup lider! Kulüp tarihinde ilk kez...

Fenerbahçe namağlup lider! Kulüp tarihinde ilk kez...
UEFA Avrupa Ligi B grubu 6. hafta karşılaşmasında Dinamo Kiev ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele 2-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamlandı. 

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Arda Güler ve 45+2. dakikada Willian Arao kaydetti. 

Dinamo Kiev'de Zabarnyi, 68. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Arda Güler parladı

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve takımını öne geçiren Arda Güler, Arao'nun golünde de asisti yapan isim oldu. OPTA'nın verilerine göre Arda Güler, Jude Bellingham'ı geride bırakarak Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol hem de asist yapan en genç oyuncu oldu. Bellingham bu başarıya 19 yaşında iken gerçekleştirirken, Arda Güler 17 yaşında bu başarıya ulaşmış oldu. 

Arao hesabı açtı

Fenerbahçe'ye sezon başında transfer olan Willian Arao, sarı lacivertli forma ile ilk kez gol sevinci yaşamayı başardı. 

Fenerbahçe liderliği Rennes'ten kaptı

Fransa temsilcisi Rennes, AEK Larnaca ile karşılaştığı mücadeleden 1-1'lik beraberlik ile ayrıldı. Rennes, bu sonuçla birlikte 12 puanda kaldı. Fenerbahçe ise Dinamo Kiev'i yenerek puanını 14'e çıkardı ve grup lideri olarak bir üst tura yükseldi.

Tarihte bir ilk!

 Fenerbahçe, gruptan namağlup lider olarak son 16 turuna çıkmış oldu. Sarı lacivertliler, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında grup aşamasını namağlup tamamladı.

FENERBAHÇE'NİN GRUBUNDA OLUŞAN PUAN DURUMUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Dinamo Kiev: 0 - Fenerbahçe: 2

Stat: Cracovia

Hakemler: Duje Strukan, Bojan Zobenica, Alen Jaksic (Hırvatistan)

Dinamo Kiev: ​​​​​​​Bushchan, Tymchyk, Zabarnyi, Popov, Vivcharenko (Dk. 69 Kedziora), Sydorchuk, Shepeliev (Dk. 46 Garmash), Tsygankov (Dk. 86 Diallo), Buyalskiy (Dk. 69 Karavaev), Vanat, Besedin (Dk. 46 Kabaiev)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Arao (Dk. 73 Zajc), Crespo, Arda Güler (Dk. 64 Emre Mor), Lincoln Henrique (Dk. 79 Alioski), Valencia (Dk. 64 İrfan Can Kahveci), Batshuayi (Dk. 64 Pedro)

Goller: Dk. 23 Arda Güler, Dk. 45+2 Arao (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 68 Zabarnyi (Dinamo Kiev)

Sarı kartlar: Dk. 52 Garmash, Dk. 90+3 Sydorchuk (Dinamo Kiev), Dk. 63 Szalai, Dk. 90 Emre Mor, Dk. 90+5 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)