Daum: "Kanseri kontrol altına aldık"

Daum: "Kanseri kontrol altına aldık"
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'u çalıştıran ve bir süredir kanser hastalığı ile savaşan Alman teknik direktör Christoph Daum, ülkesinin basınına sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. 

Hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe ile Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adam, tedavisinin iyiye gittiğini ancak kanserin tamamen yenilecek bir hastalık olduğuna inanmadığını söyledi. 

Daum, "Kanseri yenebileceğimizi düşünmek ve 'bitti' demek doğru olmaz. Benim için bu daha çok 'Kanseri kontrol altına aldık ve onunla birlikte yaşlanabilirim' diyebilmek önemli. Bunun için ise daha fazla terapi etkili olacaktır." yorumunda bulundu.

Herkese düzenli kontrolü önerdi

Rutin bir sağlık kontrolünde akciğer kanseri olduğunun fark edildiğini hatırlatan Daum, "50 yaşın üstündeki herkesi düzenli olarak kontrollere gitmeye davet ediyorum." dedi.

"Günde yarım paket ile bir paket arası sigara içiyordum"

Hastalığının teşhisi konana kadar sigara içtiğini de belirten Daum, "Günde yarım paket ile bir paket arasında sigara içiyordum. Bunun hastalığımda kesin olarak bir etkisi var. Bırakmak tamamen bir irade meselesi. Tüm hayatım yenilgiden sonra ayağa kalmak ve bir sonraki maçı kazanmak üzerine kurulu durumda. Bu verdiğim sürekli mücadele, şimdi bir avantaj haline geldi. Vücudumda savaşmam gereken bir davetsiz misafir var. Onunla yüzleşeceğim ve onu uzaklaştıracağım. Uzaklaştıramasam bile en azından sınırlayacağım ki birlikte iyi yaşayabilelim." şeklinde konuştu.

Christoph Daum, son olarak 2016/17 sezonunun başında Romanya Milli Takımı'nın teknik direktörlük görevini üstlenmiş, 2017/18 sezonunda ise görevinden ayrılmıştı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN