Çirkinliğe ortak olmadık !..

Çirkinliğe ortak olmadık !..
(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde (C) Grubu'ndaki 7. maçında deplasmanda Malta ile karşılaşırken, Maltalı ve Türk futbolseverler tribünleri önemli ölçüde doldurdu.
 
Malta'nın en büyük stadı olan 17 bin kişi kapasiteli Ta Qali Ulusal Stadı'nda yapılan maçta Maltalı futbolseverler biletli taraftar alınmayan kuzey kale arkası tribünü dışındaki bölümlerde takımlarına destek verdiler. ''Zafer Günü''ne denk gelmesi nedeniyle özel tanıtımı yapılan karşılaşmaya ilginin beklenilen düzeyde olduğu öğrenilirken, tribünler de büyük ölçüde doldu. Malta'da ateşli taraftarların güney tribünde yer alması dikkat çekti.
Ayrıca, Türk futbolseverler (A) Milli Futbol Takımı'nı Malta'da da yalnız bırakmadılar. Maç öncesi stat çevresinde Türk bayraklarıyla tezahüratlar yapan taraftarlar, kendileri için ayrılan yaklaşık bin 300 kişilik bölümde yerlerini aldılar ve millileri ellerindeki bayraklarla desteklediler.
 
İSTİKLAL MARŞI ISLIKLANDI
Maç öncesi takımların sahada yerlerini almalarının ardından ülke milli marşları okunurken, İstiklal Marşı Maltalı taraftarlarca ıslıklandı. İlk olarak İstiklal Marşı'nın okunmasına başlanılmasının ardından Malta tribünlerinden ıslıklar yükselirken, ardından okunan Malta Milli Marşı'na ise Türk taraftarlar aynı tepkiyi göstermediler.
 
BEŞİKTAŞ'IN MİLLİ KALE HASRETİ BİTTİ
Teknik direktör Fatih Terim'in Malta karşısında Milli Takım kalesini emanet ettiği Hakan Arıkan, Beşiktaş'ın milli kale hasretine son veren isim oldu. Hakan Arıkan, siyah-beyazlı takımdan bir kaleci olarak yaklaşık 7.5 yıl aradan sonra milli takım kalesini korudu. Türkiye'nin 23 Şubat 2000 tarihinde Norveç ile yaptığı ve 2-0 mağlup olduğu karşılaşmada görev yapan Fevzi Tuncay, Beşiktaş'ın milli takımda görev yapan son kalecisi olurken, Hakan Arıkan 95 milli maç sonra kaleyi koruyan bir diğer Beşiktaşlı isim oldu.
 
AURELİO CEZALI, SABRİ VE HAMİT SINIRDA
A Milli Futbol Takımı'nda sarı kart cezalısı Mehmet Aurelio, Malta karşısında takımdaki yerini alamadı. Teknik direktör Fatih Terim'in önemli bir eksik olarak gösterdiği Aurelio, milli forma için Macaristan maçını beklerken, Hamit Altıntop ile Sabri Sarıoğlu ise bu maçta kart görmeleri halinde 12 Eylül Çarşamba günkü Macaristan karşılaşmasında forma giyemeyecekler.
 
İLK 11'DE FENERBAHÇELİ YOK
Milli Takım Teknik direktörü Fatih Terim'in Malta maçı için belirlediği ilk 11'de Fenerbahçeli futbolcu yer almadı. Sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan Volkan Demirel'in yanı sıra Mehmet Aurelio'da kart cezalısı olması nedeniyle kadroda bulunmazken, Deniz Barış ise Fatih Terim'in ilk 11'de tercihleri arasında yer almadı ve yedekler arasında oturdu.