Chelsea'ye yeni problem kapıda! Milyarlarca Euro'luk sorun...

Chelsea'ye yeni problem kapıda! Milyarlarca Euro'luk sorun...
Milyarder Todd Boehly'nin Chelsea'yi satın almasından sonra transfere milyonlarca para harcayan mavililerde stadyum problemi kapıda.

İngiltere Premier League'de birçok takım stadyumunu yenilerken Chelsea de bu kervana katılıp diğer ekipler gibi gelirlerini arttırma derdinde. Ancak bu istek için pahalı sorunlar doğmak üzere.

Yeni stadyum için mevcut stadyumu yıkma veya yenileme konusunda hala karar veremeyen Chelsea ihtimalleri değerlendiriyor. Asıl plan stadyumu yenilerken çalışma sırasında Fulham'ın stadına konuk olmaktı ancak 
Craven Cottage'in daha da küçük olması mevcut planı sekteye uğrattı.

Wembley'e taşınma ihtimali

Diğer plan da stadyumun yenilenmesi durumunda taraftarları Tottenham gibi Wembley'e taşımak ancak stadyumun 16 km uzakta olması yönetimi bu plana ikna etmezken diğer plan da başka yere yeni stadyum inşa etmek.

Ancak yeni stadyum için arazi fiyatlarının Londra'da hızla yükselmesi yönetimi düşündüren nedenlerden oldu.

Aynı zamanda Foot Mercato'nun haberine göre 1,6 km uzakta bulunan Earls Court sergi merkezinin arazisi 500 milyon Sterlin'e satın alındığı belirtilirken Chelsea'nin ek olarak 1 milyar Sterlin'den fazla harcama yapması bekleniyor. 

Son olarak Stamford Bridge'in bitişiğindeki araziyi 80 milyon Sterlin karşılığında satın alan Chelsea yeni stadyumu yenilemek için de altı yıl beklemek zorunda kalabilir.

beinsports.com.tr / Dış Haberler