Cedi Osman'dan Ergin Ataman ve A Milli Takım sözleri


Panathinaikos forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, beIN SPORTS'un konuğu oldu. 

Milli oyuncu, Panathianikos'a transfer süreci, NBA kariyeri ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

7 sene NBA'de forma giyen Cedi Osman, NBA'den gelecek teklifleri son ana kadar beklediğini ancak bir karar vermesi gerektiğini ve Ergin Ataman'dan gelen transfer teklifiyle sürecin baladığını ve karar vermesinin de çok zor olmadığını söyledi. 

"NBA'de her sene farklı tecrübe oldu"

NBA'de 7 sezon geçiren ve Cleveland Cavaliers ile San Antonio Spurs formalarını giyen 29 yaşındaki yıldız basketbolcu, her sene farklı bir tecrübe yaşadığını ve 7 sene boyunca çok güzel zamanlar geçirdiğini ifade etti.

"Avrupa'ya döndüğüm için mutluyum"

6 sene NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, bu süre zarfında Cleveland camiasının kendisine çok saygı duyduğunu ve kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti. EuroLeague'yi özeldiğini söyleyen Cedi Osman, Avrupa'ya döndüğü için mutlu olduğunu dile getirdi. 

"Zamana ihtiyacım var"

NBA ve Avrupa basketbolu arasında çok büyük fark olduğunu dile getiren Cedi Osman, Avrupa basketboluna adapte olmak için zamana ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

Ergin Ataman ve A Milli Takım sözleri

Cedi Osman, A Milli Takım ile başantrenör Ergin Ataman ile ilgili şunları söyledi:

"2014'ten beri Ergin ağabey ile beraber çalışıyorum. Takımlarda oynattığı sistemi biliyorum. Aramızdaki samimiyetten dolayı karar vermem zor olmadı. Avrupa'da olmamız Milli Takım için de iyi olacak. NBA'de oynarken buraya gelmek zor oluyordu. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Başta Ergin ağabey olmak üzere hepimizin hedefi madalya kazanmak."