MUHTEMEL 11'LER | Çaykur Rizespor - Antalyaspor


Trendyol Süper Lig'de 8. haftanın perdesi Çaykur Rizespor - Antalyaspor karşılaşmasıyla açılacak.

Ligin galibiyet hasreti çeken ekiplerinden Çaykur Rizespor, lige ilk iki haftada topladığı 4 puanla iyi başlasa da, oynadığı son 5 maçta 5 mağlubiyet alarak ligin 16. sırasında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Corendon Alanyaspor'a konuk olan Çaykur Rizespor, maçtan 1-0 yenik ayrılmıştı. Bu sezon ligde 4 puan toplayabilen Karadeniz ekibi bu puanları, ilk hafta evinde Rams Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maçta ve  2. hafta Adana Demirspor deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyet ile topladı. 

Ligde bu sezon hiçbir maçta kalesini gole kapatamayan yeşil-mavililer gol yollarında da sorun yaşıyor. İlhan Palut'un öğrencileri ligde oynadığı 7 maçta 3 gol atarken kalesinde ise tam 15 gol gördü. Öte yandan Çaykur Rizespor, Antalyaspor'u konuk ettiği son dört Süper Lig maçında puan kaybetmemesiyle dikkat çekiyor.  

Bu sezon kötü bir grafik çizen Karadeniz ekibinin, lig tarihinde daha uzun iki mağlubiyet serisi bulunuyor. Yeşil-mavililer 2021/2022 sezonunda 7 maç, 2014/2015 sezonunda ise 6 maç boyunca 3 puan hasreti çekmişti.

Antalyaspor ise Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası 3 puan için savaşacak. Fenerbahçe'ye evinde 2-0'lık skorla mağlup olan Antalyaspor'un ligde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunuyor. Bu maçlarda 8 puan toplayan Akdeniz ekibi ligde 13. sırada yer alıyor. Diğer yandan bu sezon ligde oynadığı son iki maçta gol atamayan Antalyaspor, Eylül 2022'den bu yana üst üste üç karşılaşmayı gol sevinci yaşamadan geçmiyor.

Çaykur Rizespor'a konuk olacak Antalya ekibi bu sezon deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçını ise kazanamadı. Bu karşılaşmalarda toplam 9 gol yiyen Alex de Souza'nın öğrencileri kalesini gole kapatabildiği son ziyaretini ise Kasımpaşa karşısında gerçekleştirdi. Öte yandan Antalya ekibi bu sezon ligde 9 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 14 gol gördü. 

Çaykur Didi Dtadı'nın ev sahipliği yapacağı ve hakem Burak Pakkan'ın yöneteceği bu keyifli karşılaşmayı futbolseverler beIN SPORTS 1 ekranlarından izleyebilecek.

Öne çıkan notlar:

● Antalyaspor'u konuk ettiği son dört Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Çaykur Rizespor, daha önceki sekiz karşılaşmada üç galibiyet alabilmişti (2B 3M).

● Çaykur Rizespor ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanamayan Antalyaspor (1B 2M), bu rekabet tarihinde daha uzun bir galibiyet hasretini sadece Eylül 2001-Ocak 2007 arasında yaşadı (dört maç).

● Antalyaspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçında gol yemeyen Çaykur Rizespor, bu rekabet tarihinde üst üste üç gole kapama yaptığı bir seri yakalayamadı.

● Süper Lig'de oynadığı son iki maçta gol atamayan Antalyaspor, Eylül 2022'den bu yana üst üste üç karşılaşmayı gol sevinci yaşamadan geçmiyor.

● Son beş Süper Lig maçından puansız ayrılan Çaykur Rizespor'un, lig tarihinde daha uzun iki mağlubiyet serisi var: Ağustos-Ekim 2021 (7 maç) & Kasım-Aralık 2014 (6 maç).

● Deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçını kazanamayan (2B 5M) ve bu karşılaşmalarda toplam 20 gol yiyen Antalyaspor, tek gole kapamasını son ziyaretinde yapabildi (0-0 vs Kasımpaşa).

● Çaykur Rizespor forması giyen Altin Zeqiri, Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek maçı bu statta Antalyaspor'a karşı oynadı (Nisan 2024).

● Bu sezon Antalyaspor formasıyla Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Braian Samudio (4), son iki golünü kaydettiği maçlarda takımına duraklama dakikalarında galibiyeti getirdi (vs Hatayspor & Adana Demirspor).

● Jakub Kaluzinski bu sezon Antalyaspor formasıyla Süper Lig'de hem en fazla şutta payı bulunan (20; 12 şut pası & 8 şut) hem de en fazla asist yapan (3) oyuncu konumunda.

● Süper Lig kariyerinde yabancı meslektaşlarını konuk ettiği 16 maçın sadece ikisini kaybeden İlhan Palut (9G 5B), bu iki mağlubiyeti de bu sezon aldı (0-5 vs Jose Mourinho & 0-1 vs Thomas Reis).

Muhtemel 11'ler:

Antalyaspor: Kenan | Güray, Thalisson, Veysel, Mert, Petrusenko, Kaluzunski, Larsson, Djenepo, Townsend, Samudio

Çaykur Rizespor: Grbic | Halil İbrahim, Aliqulov, Mocsi, Taha, Hadziahmetovic, Papanikolau, Varesanovic, Zeqiri, Olawoyin, Ali Sowe