Çalımbay'dan Sivas'a tam puan

Çalımbay'dan Sivas'a tam puan
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sezonun Sivasspor açısından çok iyi bittiğini söyledi.

Çalımbay, Eskişehirspor'a 3-1 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, bu sezon ki son maçlarını kazanmak istediklerini ancak bu düşüncelerini sahaya yansıtamadıklarını belirtti.

Takımının kafa ve fizik olarak çok yorgun olduğunu ifade eden Çalımbay, bu sezon dar bir kadroyla mücadele ettiklerini, 14-15 oyuncuyla ligi tamamladıklarını belirterek, ''Mükemmel bir grafik çizdik, çok iyi bir performans sergiledik ve ligi de iyi bir şekilde bitirdik'' dedi.

Son maçlarda tüm takımlarda bir düşüş olduğunu, ancak kendi takımının daha fazla düşüş yaşadığını anlatan Çalımbay, Eskişehirspor karşısında kötü goller yediklerini, girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini ifade ederek, 2 topun direkten dönmesinin de kendileri adına bir şanssızlık olduğunu söyledi.

Çalımbay, ''Bursaspor maçında daha kötüydük, bu maçta daha iyiydik, ama bunu skora yansıtamadık. Ben futbolcularımdan çok memnunum. Gösterdikleri performanstan dolayı onlardan memnunum. Bu maçta futbolcularıma kızamıyorum bile, çünkü lig boyunca tüm zorluklara rağmen hakikaten inanılmaz bir şekilde mücadele ettiler. O yüzden arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu takım seneye 7-8 tane takviyelerle çok daha iyi duruma gelecektir. Bana göre bu sezon Sivasspor açısından çok iyi bitti'' diye konuştu.

Sivasspor'un bu sezon ligde ilk 8'e girerek önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayan Çalımbay, gelecek sezon bu takımın takviyelerle daha üst sıralarda yer alacağını söyledi.

Michael Eneramo ve bazı oyuncuların Sivasspor'daki son maçına çıktığını ifade eden Çalımbay, bu oyunculara da son maçta şans verdiğini belirtti.

Çalımbay, Beşiktaş'a gidip gitmeyeceği yönündeki soru üzerine, ''Burası zaten konuşulacak yeri değil, öyle bir şey yok. Şu anda kendi takımımla da görüşmedim, kendi takımımızla da görüşeceğiz. Artık bundan sonra önümüze bakacağız'' dedi.

Sivassporlu oyuncu Mehmet Nas ise ''İyi başladığımız bir sezonu kötü bir şekilde bitirdik'' dedi. Tecrübeli oyuncu, birkaç takviyeyle önümüzdeki sezon Sivasspor'un daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

Uğur Kavuk ise son maçta taraftarlarına galibiyet armağan etmek istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını belirtti. Normal sezonu iyi bir şekilde bitirdiklerini ifade eden Kavuk, normalde bu gruptan çıkmaları gerektiğini, ancak yaşadıkları bazı şanssızlıklar nedeniyle gruptan çıkamadıklarını söyledi.