Mehmet Büyükekşi liglerin başlayacağı tarihi açıkladı

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı. Bu hafta oynanması gereken maçlar 10 Ocak haftasında oynanacak.

"Halil Umut Meler çok şükür iyileşiyor"

"Halil Umut Meler çok şükür iyileşiyor. Taburcu oldu. 12 günlük bebeği Ege ile ailesine kavuşuyor. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın."

"Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımıza sunmak istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

"MKE Ankaragücü için karar perşembe günü açıklanacak"

"Ankaragücü'nün ligdeki durumu hakkında bilgi verecek misiniz?" sorusu üzerine, "TFF'nin kurulları var. PFDK ve Tahkim Kurulu... TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF'nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır."

"Disiplin talimatlarında devre arasında değişik yapacağız"

"Disiplin talimatlarında devre arasında değişik yapacağız. Bu olayın tekrarlanmaması için ilave yaptırımlar ve para cezası getireceğiz."

"Benim bu konuda bir şey söylemem yanlış olur"

"Faruk Başkanımızı uzun yıllardır tanıyoruz. Böyle biri değildir. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilmiyoruz. Bizim konumuz şu an bu değil. Konu adalete gitmiştir ve adalet gerekeni yapmıştır. Nasıl mahkemelere bir bakan, cumhurbaşkanı müdahale edemiyorsa, biz de PFDK'ya müdahale edemeyiz. Onlar karar verecektir. Bir düzeltme yapılacaksa da Tahkim Kurulu yapacaktır. Benim bu konuda bir şey söylemem yanlış olur."

"Bu hafta ertelenen maçları 10 Ocak'ta oynatacağız"

"Bu hafta sonu oynanması gereken maçları 10 Ocak'ta oynatacağız. Alt liglerdeki maçların programı da internet sayfamızda yayınlanacak. Lig, gelecek hafta normal programında devam edecek. 10 Ocak haftasında oynanması gereken Türkiye Kupası maçlarını da ileri bir tarihe erteleyeceğiz."

"Kulüpler Birliği'nin bugünkü toplantısına katılmayacağız"

"Kulüpler Birliği'nin bugünkü toplantısına katılmayacağız. Önümüzdeki günlerde yabancı oyuncu kuralı  ve birçok konu hakkında kulüplerle bir araya geleceğiz."

"Bilerek yanlış yapmayız. Bilmeden yapmış olabiliriz"

"Türkiye'nin 2008'den beri uluslararası alanda başarısı yok. Şu anda Milli Takım olarak başarımız var. Tarihimizde ilk kez bir turnuvaya lider olarak gideceğiz. Almanya'yı 72 yıl sonra sahasında yendik. EURO 2032'yi İtalya ile birlikte yapma hakkı kazandık. Hakemler ve diğer konularla ilgili attığımız adımlar var. Hiçbir şey yapmazsanız, size hiçbir eleştiri olmaz. Ama bir şeyler yaparsak... Bir taşı kaldırır, başka yere koyarsak eleştiri hakkı doğuyor. Bilerek yanlış yapmayız. Bilmeden yapmış olabiliriz. 10 işin 8'i doğru, 2's yanlışsa; kamuoyu bunları takdir etmeli. Akademi konusunu yaptık. Türk futbolu meyvesini alacak belki ama biz görmeyeceğiz. Futbolumuzun daha iyi olması için el ele vermeliyiz. Çünkü biz ülke futbolunun zirveye çıkabilmesi için uğraşıyoruz."

"Şu anda yabancı hakem, Türkiye ligleri için gündemimizde yok"

"Bizim görev ve sorumluluklarımız var, bunlardan biri de hakemler. Her yerde olduğu gibi, burada da elbette birtakım sıkıntılar var. Hakemlerimizin hatalarını göz ardı etmemiz kesinlikle mümkün değil. Ancak burada hakemlerimizin de insan olduğunu düşünmemiz lazım. İnsan hata yapabilir, yeter ki iyi niyetli olsun. Bunu geliştirmek için tecrübe kazanıp, sabırlı olmalarını sağlamamız lazım. Aralık sonunda klasman yapacağız, performansı düşük olan hakemlerimizin klasmanlarıyla alakalı mutlaka düzenleme yapılacaktır. Şu anda yabancı hakem, Türkiye ligleri için gündemimizde yok."

"Faruk Koca'ya Fair-Play ödülü geçen sene verildi"

"Faruk Koca'ya Fair-Play ödülü geçen sene verildi. Fair-Play Kurulu bağımsız. 3 tane profesör var içerisinde. Bunu iyi insan diye vermedik. O zamanki bir hareketten verildi. Geçmişte verdiğiniz ödül, sonra farklı bir sonuca gidebiliyor. Bununla alakalı bir şey yapılacaktır."

"Biz görevimizin başındayız"

"Hurafelerle, dedikodularla uğraşmayın. Biz farazi olaylar hakkında konuşmuyoruz. Kaldı ki böyle bir sebep de yok. Ben sizlere her şeyi şeffaf bir şekilde paylaşıyorum. Biz görevimizin başındayız. Biz buraya iş yapmaya geldik"

"İnşallah görevine devam eder"

"Halil Umut Meler'e moral verdik, destek verdik. Böyle bir zamanda, 'hakemliği bırakacak mısınız?' diye sorulmaz. Aramızda böyle bir konuşma geçmedi. Ben böyle bir şey olacağını da temenni etmiyorum. İnşallah görevine devam eder."