Bütün mesele hazır olmakta

Bütün mesele hazır olmakta
Sezonun 25. Haftası geride kalırken Trabzonspor son yıllarda eşi benzeri olmayan bir şekilde liderlik koltuğunda sapasağlam oturuyor. Böyle devam ederse de muhtemelen sezonu şampiyon bitirecek. Elbet birçok yazı yazılacaktır bordo mavililerin bu büyük başarısına dair, ancak bu yazının konusu bir başka başarı hikayesi, İttifak Holding Konyaspor hakkında…

Hafızalarımızı biraz tazeleyip geçen sezonu bir hatırlayalım. Sezonun ilk yarısını pek de iç açıcı bir durumda bitirmeyen İttifak Holding Konyaspor Şubat ayında radikal bir karar alıp İsmail Kartal ile yollarını ayırıp İlhan Palut’u teknik direktör koltuğuna getirmişti. 'Acaba küme düşer mi?' tedirginliği içindeki kulüp yeni teknik adamıyla puanları toplamaya başlayıp sezon sonu lige 11. sıradan tutunmuştu. Açık konuşmak gerekirse benim gibi bir çok futbolsever, bu sezon başlarken yeşil beyazlı takımın ligin orta sıralarında bir yerlerde konumlanacağını düşünmüştür, herhalde bunu pek de yadırgamazsınız. Ligin her daim en kuvvetli şampiyon adayı dört büyüklerinin her birinin ortalama kadro bütçelerinin 100 milyon avronun üzerinde olduğu bir dünyada İttifak Holding Konyaspor, 31.6 milyon avro ile en iyi ifadeyle yarışta “mütevazi” görünüyordu. Rakiplerinin Mesut Özil, Marek Hamsik, Miralem Pjanić gibi isimleri kadrosuna kattığı sırada İlhan Hoca ve ekibinin transfer listesi gazetelerin spor sayfalarının pek de ilgisini çekmemişti. Geçen sene küme düşen Ankaragücü’nden Endri Cekici ve Gençlerbirliği’nden Soner Dikmen, her ne kadar Tottenham altyapısı da olsa ülkede ismini duyanların sayısının pek de fazla olmadığı Mpoku, yine ligin alt sıralarında oynamış, henüz 24 yaşında olmasına rağmen kulüp kulüp gezip bir türlü dikiş tutturamamış Michalak, 28 yaşındaki Olimpiakos’tan kiralık Ahmed Hassan ve 30 yaşındaki geçen sezonu sakatlıkla boğuşarak geçirmiş sadece yarım sezon oynayıp sezon ortası da Medipol Başakşehir’e transfer olan Serdar Gürler ile İttifak Holding Konyaspor bu sezona başlarken -herkes itiraf etsin- pek de flaş bir takım görüntüsü çizmiyordu. 

İlhan Palut takımı bir kez daha ayağa kaldırdı

Lige 19 haftadır namağlup Demir Grup Sivasspor’un yenilmezlik serisini bitirerek başladı İttifak Holding Konyaspor. Ardından ikinci haftadan itibaren İlhan Palut’un takımı ligin en çok şut çeken takımları arasına ismini yazdırmaya başladı. Tesadüftür diye düşündük. Altıncı haftaya geldiğimizde İttifak Holding Konyaspor evinde Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldığında hepimiz artık bu takımın bize bir şeyler anlatmaya çalıştığını fark etmiştik. Etkili hücum setleri, rakip defansların arasında ve arkasında yarattığı tehlikeli alanlar, baskı yediğinde kusursuz bir şekilde oyunu kanatlara açmaları, oyuncuların maç boyu çizdiği hareketli, dinamik görüntü ile maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar puan alacağının sinyalini veren bir takım olduğunu bizlere adeta her hafta tekrar tekrar gösterdi. Lider Trabzonspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı, 25.hafta itibariyle sadece dört kez mağlup oldu. Bütün bunlar yaşanırken 11 Ocak 2022 sabahı Ahmet Çalık’ın ölüm haberinden sonra yine herkes İttifak Holding Konyaspor’un bu acı kayıpla psikolojik bir çöküş yaşayabileceğini, puan kayıplarıyla yüzleşmesinin çok normal olduğunu varsaydığımız anda İlhan Hoca bir kez daha takımı ayağa kaldırdı. Böylesi bir kayıptan sonra bile. Futbolu izlenir kıldıkları, iyi hikayelere inanmamızı sağladıkları ve bizleri bu kadar güzel şaşırttıkları için teşekkür ederiz!