"Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı"

Video yükleniyor...

Galatasaray başkanı Burak Elmas, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Elmas, "Ümit ediyorum ki Galatasaray başkanı olarak, son kez karşınıza çıkıyorum. Aday değilim."  şeklinde konuştu ve başkanlık için aday olmayacağını duyurmuş oldu.

Burak Elmas, "Galatasaray değerlerine maalesef hiç yakışmayan, organize şekilde yapılan Olağanüstü Divan Kurulu'ndaki söylemlerle ilgili cevap vermek; aslında arkada ne kadar çirkin, kişilerin kendi egolarının, iktidar mücadelelerinin olduğu konusunda bilgilendirmek istedim. 50 M€ olan takım maliyetini, 27 M€'ya indirdik. Bu yatırım, Galatasaray'ın geleceği adına pozitiftir. Yüksek maliyetli oyunculardan boşalan noktaları, uygun maliyetli oyuncularla değiştirdiğimiz zaman daha uzun ve sürdürülebilir bir başarı gelecektir." ifadelerini kullandı. 

"İndirim aldık"

Galatasaray başkanı, "85 Milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik. Bunların hepsi olağan genel kuruldan 6 ay itibarıyla yapılanlardır. 21 Milyon TL vadesi geçmiş borçlardan indirim aldık. Açılan davalarda 16.2 Milyon TL indirim alarak uzlaşmaya gittik. Galatasaray Adası'nı tekrar ait olduğu gibi Galatasaray Spor Kulübü'ne hiçbir kiracı olmadan üzerinden kazandırdık. Kemerburgaz için tüm izinleri aldık. Yeni gelen yönetim de Kemerburgaz için onayı çıkmış bir arazi bulacaklardır." dedi.

Elmas, "Florya, Galatasaray'ın geleceğinin, borçlarını ödeyebilecek, geleceğe dönük işletme sermayesi kazandırabilecek bir proje yaratmak adına Emlak Konut'la, onların özelleştirmeden almış olduğu arazi, yani bizim arazimizin 3 katı olan araziyi satın almak üzere anlaştık." diye konuştu.

Elmas, "Uzun zamandır boş duran, içine de ciddi anlamda, 80 Milyon TL civarı yatırım yapılması gereken Mecidiyeköy binası için Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile  inşaatının yapılması için gerekli kaynağın da yaratılacağı bir şekilde kiralanması için ön anlaşmaları yaptık. Sportif AŞ'de 25 M€'luk ek gelir yarattık. 5 M€ da maliyetleri azalttık. Kulüp de ilk 6 ay eksi 12 Milyon TL olan gelir gider farkını, ikinci 6 ayda artı 12 Milyon TL'ye çıkararak orada da ciddi gelir artırarak, giderleri doğru yönettik." ifadelerini kullandı.

"Seçim yapacağımı sürekli söyledim"

Başkanlık sürecinde yaşadıklarına değinen Elmas, "Galatasaray'da bir başkanın sürekli yaşadığı şeyler değil. Ben de ilk defa karşılaştım. Gelecek için doğru kararı vermeliydim. Seçim yapacağımı sürekli söyledim. Sonrasında bir oyun başladı. Samimi şekilde götürdüğümüz tüm taraflar, olayı başka tarafa çektiler." dedi.

"Kendisinden Galatasaraylılık öğrenecek değilim"

Galatasaray başkanı, "Sayın Mehmet Helvacı, maalesef çok içimi acıtan bir konuşma yaptı. İnsanlar geçmişte söyledikleriyle ne kadar ters düştüklerini bilmiyorlar. Kendisinden Galatasaraylılık öğrenecek değilim. Metin Öztürk Bey de beni kayyum başkanı olmakla itham etmiştir. Galatasaray'ı hiç tanımadığını, hiç bilmediğini öğrendik. Benim iyi niyetimi de suiistimal etmiştir" sözlerini kullandı.

Tepkilerin ailesine de yansıdığının altını çizen Burak Elmas, "Bu kolay bir süreç değil. Aileme ciddi anlamda hakaretler oldu, kızıma, oğluma. Onlar benden daha zor geçtiler. Bu göreve ben aday oldum, onlar olmadı. Onlara da tepkiler geldi. Son ana kadar yanımda durdular." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra bunlara sessiz kalmayacağım"

Elmas, "Gelelim ailemi işin içine karıştıran Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'a. Abdurrahim Bey, nasıl bir kişilik olduğunu şimdi anlatacağım. 16 Nisan 2019'da ibra edilmedikten sonra açtıkları davada 2 kere taraflı ve kötü niyetli olmakla suçladığı, yapmadığı konuşma üzerinden de genel kurulu manipüle etmekle suçladığı Metin Sinan Aslan'a ibra olmadığımız genel kurulu çok iyi yönettiği için teşekkür etti. Genel kurul iradesini hiçe saymış, kuruş değil duruş tweetleriyle takipçi kazanmak için yola çıkmış insanları neler yaptığına bakalım. Olağan genel kurulda ibra olmadıktan 2 sene mahkeme kararıyla Galatasaray'ı yönettiler. Genç liselilerin linç edilmesine sessiz kaldılar. Bedavaya aldık denilen Oğulcan ile ilgili krizle, zarar yaşanmasına neden oldular. Bunları yaşamamışlar gibi, utanmadan hadsiz iddialarda bulundular. Ailemi karıştırdılar. Bundan sonra bunlara sessiz kalmayacağım." dedi.

Dursun Özbek ile alakalı soruyu da cevaplayan Elmas, "Dursun Özbek aday olursa destekler miyim, bunu hiç düşünmedim. Fakat mevcut iki adaya oy vermeyeceğim." ifadelerini kullandı.

"Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı"

Fatih Terim ile alakalı da konuşan Elmas, "Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı. Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Fatih hocayla ilgili görüşlerimi anlattım, kendisine duyduğum sevgiyi ve bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar sonrasında Fatih hocanın ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım teyit etmiş olsa da." dedi.

Campos hakkında da konuşan Elmas, "Luis Campos bir kuruş almadı. Onlar da şaşırdılar, yabancı oldukları için daha çok şaşırdılar. Luis de bu sistemde görev yapmayacağını söyledi. Mayıs ayında imzalayacaktık. İmzalamadık. Yeni gelen yönetim, kendisiyle çalışmak isterse ikna etmelidir." diye konuştu.

Torrent hakkında konuşan Elmas, "Domenec Torrent'i uzun vadeli projenin parçası olarak getirdik. Takımın baskı altında olduğu sezonda mucize beklemiyorduk. Lig ve kupa hedef olarak bitmişti. Devam etseydi, biz devam etseydik doğru olup olmadığını zaman gösterirdi. Torrent'in futbol bilgisine ve karakterine güveniyorum. Doku uyuşması her zaman olmayabilir. Rakiplerimizin dönemlerinde kaç teknik direktörle çalıştığını görüyoruz."" sözlerini kullandı.

Transfer sözleri

Transferi değerlendiren Elmas, "Kerem Aktürkoğlu ve diğer oyuncular için elime ulaşan resmi teklif yok. İlgili olanlar, takip eden kulüpler var. Yönetim olarak herhangi bir oyuncu satışı ve alımı yapmama kararı aldık." dedi.