Bir efsane geri dönüyor!

Video yükleniyor...

Takım; şampiyonlukları, Avrupa’daki başarıları ya da dünyaca ünlü yıldız futbolcu transferleri için tutulmaz. Renklere duyulan bu büyük tutku, maç sonuçlarından çok daha derin bir aşktan beslenir.

Tutkumuz Futbol’da, Aydınspor 1923’ün 2011’de 14.094 taraftarı ile kırdığı BAL Ligi en fazla seyircili maç rekorunun hikayesini anlatırken işte bu cümlelerle giriş yapmıştık.

Aradan neredeyse 4 yıl geçti ama Aydınspor 1923 yerinde saymadı; taraftarının desteğini de arkasına alıp Bölgesel Amatör’den profesyonel liglere adımını attı ve bugün 2. lig beyaz grupta mücadelesiyle yürüyüşünü sürdürüyor. Ancak rekor artık bir başka yürüyüşün ellerinde yükseliyor.

Türk futbol tarihinin en önemli takımlarından biri, Kocaelispor, adeta küllerinden yeniden doğduğunu ilan ederken, seyirci rekorunu da eline geçirdi.

Körfez efsanesi, amatör liglerdeki misafirliğini sona erdirmeye hazırlanırken taraftarının desteği de en büyük gücü..

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 16. hafta maçında Büyükçekmece Belediyespor’a karşı sahaya çıkan Kocaelispor 15 bin 187 biletli seyirci ile adeta gövde gösterisi yaptı. BAL Ligi seyirci rekorunun da yeni sahibi oldu.

Dolu tribünlerin coşkusu, bir futbol takımının 12. oyuncusu olunca, yürüyüşü görkemli, yolu açık olur… Kocaelispor’un küllerinden doğuşu da böyle bir görkemle devam ediyor. En yakın zamanda ait oldukları zirvelerde buluşmak üzere…