Bayern mutlu bitirdi

Bayern mutlu bitirdi
Bundesliga'da geçen hafta şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih, son hafta Hertha Berlin'i de 3-1 mağlup ederek 2009-2010 sezonunu mutlu bitirdi. Son haftanın en çok beklenen mücadelesinde ise Werder Bremen güldü ve Şampiyonlar Ligi'ne katılan son ekip oldu.

Geçen hafta aldığı galibiyetle şampiyonluğu garantileyen Bayern, Hertha karşısında Olic ve Robben'in 2 golüyle 3-1 galip gelirken, Schalke, Mainz ile 0-0 berabere kalarak 2. sırada kaldı. Bu sonuçların ardından Almanya'nın efsane takımlarından Hertha Berlin, ligi son sırada tamamladı ve küme düştü.
Bayern'in şampiyonluk yolundaki önemli isimlerinden milli futbolcumuz Hamit de Hertha karşısında 30 dakika forma giydi
 
Son haftaya 3. sırada giren Bremen, Hamburg ile berabere kalmasına rağmen son 10 hafta büyük düşüş yaşayan Leverkusen'in Monchengladbach'ı yenememesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne katılan son ekip oldu.
 
Leverkusen ile birlikte Avrupa Ligi'ne giden diğer ekip Dortmund olurken, sahasında Hannover'e 3-0 yenilen Bochum lige veda eden 2. takım oldu. Bu arada kupa finalinde Bayern ile Werder Bremen mücadele edeceği için ligi 6. sırada bitiren Stuttgart da Avrupa yolunu tutacak.
 
Köln'ü 1-0 mağlup eden Nürnberg ise 17. sırada kaldı ve play out oynamaya hak kazandı. Nürnberg geçtiğimiz sezon da play outla lige gelmişti.
 
 
(Ligtv.com.tr)