Basketbolda 2016-2017 sezonu heyecanı başlıyor

Video yükleniyor...

Basketbolda 2016-2017 sezonu heyecanı başlıyor.

Ankara'da oynanan 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ardından gözler Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne çevrildi. Son yıllarda yapılan yatırımlarla Avrupa'nın sayılı liglerinden biri haline gelen Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon 16 takım kıyasıya bir mücadele sergileyecek. Birbirinden önemli transferlerle çekişmenin en üst seviyeye taşınacağı Süper Lig'de ilk haftanın programı ise şu şekilde... 

8 Ekim Cumartesi

DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE - TRABZONSPOR MEDICAL PARK (LİGTV 3)
TED ANKARA KOLEJLİLER - BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN
PINAR KARŞIYAKA - BANVİT (LİGTV 3)
YEŞİLGİRESUN BELEDİYESPOR - GAZİANTEP BASKETBOL
DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ - TOFAŞ

9 Ekim Pazar

MURATBEY UŞAK - FENERBAHÇE (LİGTV 3)
GALATASARAY ODEABANK - BEST BALIKESİR
İSTANBUL BBSK  - ANADOLU EFES (LİGTV 3)

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde ilk haftayı geride bıraktıktan sonra hava atışı, Avrupa Basketbolunun bir numaralı organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague'de gerçekleştirelecek. 

Bir kez daha dört takımla katılacağımız Turkish Airlines Euroleague'de sezonun ilk karşılaşması, 16 yıl önce Euroleague'in açılış mücadelesinde yer alan takımlar Real Madrid ve Olympiacos'u karşı karşıya getirecek.

Yeni formatı ile 30 haftalık normal sezon serüvenine başlayacak olan Turkish Airlines Euroleague'de Türk takımları adına açılışı, Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank yapacak. 13 Ekim Perşembe günü 20:00'de CSKA Moskova'yı evinde ağırlayacak olan temsilcimiz, son Euroleague şampiyonunu mağlup ederek sezona görkemli bir başlangıç yapmak istiyor. Sarı-Kırmızılıların ardından sahne Darüşşafaka Doğuş'un olacak. Takımın başına David Blatt'i getirdikten sonra göz dolduran Darüşşafaka Doğuş, zorlu Belgrad deplasmanına konuk oluyor. Sırp temsilcisi Kızılyıldız karşısındaki mücadele saat 22:00'de başlayacak. 

Diğer iki temsilcilerimiz maçları 14 Ekim Cuma günü oynanacak.

Geçtiğimiz sezonun finalisti Fenerbahçe, yeni sezona taraftarının önünde başlıyor. Turkish Airlines Euroleague'de 2015-2016 sezonunu evinde yenilgi almadan tamamlayan Fenerbahçe'nin Ülker Sports Arena'daki ilk rakibi ise Almanya Ligi şampiyonu Brose Baskets Bamberg. Saat 20:30'da başlayacak karşılaşmanın ardından ise Anadolu Efes sahada olacak. 

Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague'de istediklerini başaramayan Anadolu Efes, bu sezona yeni umutlar ve transferlerle başlıyor. Koç Velimir Perasovic, yeni takımı Anadolu Efes ile birlikte çıkacağı ilk Euroleague mücadelesinde geçtiğimiz sezon Final-Four'a taşıdığı kulüp olan Baskonia karşısında sahada olacak. Anadolu Efes ile Baskonia arasında oynanacak zorlu mücadele saat 22:00'de başlayacak.

Hem Avrupa'nın bir numaralı kupası Turkish Airlines Euroleague, hem de Avrupa'nın elit liglerinden Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde heyecan sezon boyunca Lig TV ekranlarında yaşanacak.