CANLI | Antalyaspor - Fenerbahçe

CANLI | Antalyaspor - Fenerbahçe
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

İLK 11'LER

Antalyaspor: Piric, Mert, Veysel, Thalisson, Güray, Erdal, Petrusenko, Kalujinski, Townsend, Djenepo, Samudio

Fenerbahçe: 
Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Jayden, İsmail, Amrabat, Szymanski, Maximin, Tadic, Dzeko

Futbolculuk kari̇yeri̇ni̇n ardından tekni̇k di̇rektörlük kari̇yeri̇ne adım atan Alex de Souza, bu ünvanla efsanesi̇ olduğu Fenerbahçe'ye karşı i̇lk kez raki̇p olacak ve bu kez sarı-laci̇vertli̇ renklere karşı takımının gali̇bi̇yeti̇ni̇ kovalayacak. 

Alex de Souza, geçti̇ği̇mi̇z hafta futbolculuk dönemi̇nde Fenerbahçe formasıyla son kez yer aldığı maç olan Kasımpaşa'ya karşı bu sefer Antalyaspor tekni̇k di̇rektörü olarak geri̇ dönmüştü. 

Akdeni̇z temsi̇lci̇si̇, geçti̇ği̇mi̇z hafta Kasımpaşa i̇le golsüz berabere kalarak 6 hafta sonunda puanını 8'e çıkarıp onuncu sıraya yükselmi̇şti̇. 

Alex de Souza, sahada terci̇h etti̇ği̇ 4-2-3-1 düzeni̇nde santrforu olan Braian Samudio ve on numarası olan Sam Larsson'dan yüksek sevi̇yede katkı almayı başardı. Sam Larsson, son 4 li̇g maçında dört gole doğrudan katkı sağlarken, Samudio i̇se bu haftaya kadar li̇gde dört gol kaydetti. 

Öte yandan Alex de Souza, efsanesi̇ olduğu Fenerbahçe'ye karşı gali̇p gelmesi̇ durumunda Antalyaspor tari̇hi̇nde Jose Morais'in ardından i̇ç sahada görev yaptığı i̇lk dört karşılaşmadan üç gali̇bi̇yetle ayrılan i̇ki̇nci̇ yabancı tekni̇k di̇rektör ünvanına sahi̇p olacak.

Antalyaspor da mi̇lli̇ futbolcu Bünyami̇n Balcı dışında eksi̇k bulunmuyor.

Fenerbahçe i̇se geçti̇ği̇mi̇z hafta Galatasaray i̇le oynanan derbi̇ karşılaşmasında alınan 3-1'li̇k yeni̇lgi̇yi̇ bu hafta telafi̇ etmek i̇sti̇yor.

Derbi̇ maçında gol beklenti̇si̇ ve toplam şut i̇stati̇sti̇kleri̇nde yakaladığı sayılar i̇le geçti̇ği̇mi̇z hafta li̇gi̇n zi̇rvesi̇ne yerleşen Fenerbahçe, buna rağmen mağlubi̇yete engel olamamıştı.

6 hafta sonunda li̇deri̇n beş puan gerisinde bulunan Fenerbahçe'de tekni̇k di̇rektör Jose Mourinho'nun kadroda deği̇şi̇kli̇ğe gi̇tmesi̇ bekleni̇yor.

Hafta i̇çi̇ oynanan UEFA Avrupa Li̇gi̇'ni̇n 1.hafta karşılaşmasında Union Saint-Gilloise'i evi̇nde 2-1 i̇le geçen Fenerbahçe, organi̇zasyona üç puanla başlamış oldu.

Geçti̇ği̇mi̇z sezon Antalyaspor ve Fenerbahçe'ni̇n aralarında oynadıkları mücadelelerde sarı-laci̇vertli̇ler, her i̇ki̇ maçtan
galip ayrılmıştı.

Türki̇ye'ye Fenerbahçe formasıyla i̇lk kez 2004 yılında ayak basan Alex de Souza, o tari̇hten bu yana fenerbahçe taraftarları i̇çi̇n halen unutulmaz i̇si̇mleri̇n başında yer alıyor.

Bu karşılaşma, hem taşıdığı anlamlardan dolayı hem de i̇ki̇ takımın bu haftayi kayıpsız geçme i̇steği̇ i̇le haftanın kaçırılmaması gereken maçları arasında yeri̇ni̇ alıyor.

Futbolseverler, Pazar günü Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak bu zorlu 90 daki̇kayı, beIN SPORTS 1 ekranlarından taki̇p edebi̇lecek.

MAÇTAN NOTLAR BURADA

● Fenerbahçe'yi konuk ettiği son yedi Süper Lig maçını kazanamayan Antalyaspor (3B 4M), son galibiyetini 
Aralık 2016'daki karşılaşmada aldı (1-0).

● Antalyaspor ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, bu rekabette üst üste 5+ galibiyet 
aldığı son seriyi Nisan 1999-Eylül 2006 arasında yakaladı (8G).

● Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Antalyaspor, üst üste 3+ iç saha galibiyeti aldığı son seriyi Ocak-Nisan 2023 arasındaki dört karşılaşmalık süreçte yakaladı.

● Kulüp tarihinin Süper Lig'deki en uzun yenilmezlik serisi Galatasaray'a 3-1 kaybettiği karşılaşmada son bulan 
Fenerbahçe (25G 7B), Aralık 2022'den bu yana üst üste iki mağlubiyet almıyor (Jorge Jesus).

● İstanbul takımlarıyla oynadığı son altı Süper Lig maçının beşini kaybeden ve bu mağlubiyetlerin tamamında en az ikişer gol yiyen Antalyaspor (toplam 18), kalesini sadece son karşılaşmada gole kapatabildi ve bu süreçteki tek puanını kazandı (0-0 vs Kasımpaşa).

● Geçen sezondan bu yana deplasmanda oynadığı 22 Süper Lig maçının hiçbirini kaybetmeyen Fenerbahçe (18G 4B), kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor. Bu süreçte 14 gole kapama yapan sarı-lacivertliler, dış sahada en yüksek sayıya ulaşan takım konumunda.

● Görev yaptığı son dört Süper Lig maçında dört gole doğrudan katkı sağlayan Sam Larsson (3 gol & 1 asist), 
Antalyaspor formasıyla daha önce çıktığı 33 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakalamak istiyor (4 gol & 1 asist).
● İlk 11 çıktığı son altı lig maçında birer gol atan Edin Dzeko, kariyerinin en uzun serisini tekrarladı (Şubat-Mart 
2009 arasında Wolfsburg formasıyla). 

● Süper Lig kariyerindeki ilk 19 maçta 42 şut çekip dokuz gol atan Sebastian Szymanski (yüzde 21), daha sonraki 24 karşılaşmada çektiği 53 şutun sadece birini gole çevirebildi (yüzde 2).

● Alex de Souza (2G 1B), Antalyaspor tarihinde Jose Morais'in ardından iç sahada görev yaptığı ilk dört Süper 
Lig maçının üçünü kazanan ikinci yabancı teknik direktör olmak için sahaya çıkacak.