Anadolu Efes'in konuğu Panathinaikos

Video yükleniyor...

Turkish Airlines Euroleague'de normal sezonun sonu yaklaşırken, play-off yarışısında da çetin bir mücadele yaşanıyor. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle kendini bir anda ilk dördün içine atan ve üst sıralar için önemli avantaj yakalayan Anadolu Efes, 31. hafta randevusunda Panathinaikos'u konuk edecek.

30 hafta sonunda 19 galibiyeti bulunan temsilcimiz, bu karşılaşmayı kazanırsa, Valencia veya Baskonia'nın da kaybetmesi halinde matematiksel olarak play-off'a kalmayı garantileyecek.

Sekiz maçlık galibiyet serisi geçen hafta Münih'te son bulan lacivert beyazlılar, dört maçlık zorlu viraja kazanarak girme hedefinde.. 

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren ve play-off şansı kalmayan Panathinaikos ise prestij karşılaşmalarına çıkıyor.. NBA'den yıldız oyuncu Mario Hezonya'nın katılımıyla daha iyi basketbol oynamaya başlasalar da bunu sonuca yansıtamayan yoncalar, son beş maçta dört yenilgi aldı...

Anadolu Efes'te Bayern Münih maçı sonrası hakemlere itiraz eden başantrenör Ergin Ataman, Euroleague yönetimi tarafından bir maç cezaya çarptırıldı.. Deneyimli çalıştırıcı Panathinaikos önünde takımının başında yer alamayacak..

Öte yandan Euroleague modern döneminde iki ekip arasında 25 maç oynanırken, bu karşılaşmaların 19'unu iç saha takımları kazandı.. Bu sezonki ilk mücadele ise 80-77 Anadolu Efes lehine sonuçlandı..

Anadolu Efes'in Panathinaikos'u konuk edeceği mücadele 20:30'da başlayacak ve beIN SPORTS HABER'den şifresiz olarak ekranlara gelecek....