Almanya'da zafer Bayern'in

Almanya'da zafer Bayern'in
Avrupa'nın 4 büyük liginde ilk şampiyon belli oldu. Bundesliga'da Schalke ile zirve mücadelesi veren Şampiyonlar Ligi finalisti Bayern, rakibinin Werder'e yenilmesi sonrası  bitime 1 hafta kala şampiyonluğu elde etti.

Schalke'nin son maçlarda yaşadığı istikrarsızlık sonucunda liderliği ele geçiren Bayern, Bochum karşısına çıkarken, Bavyera ekibini averajla takip eden Schalke ise Werder Bremen'i konuk ediyordu. İki takım arasındaki averaj farkı maçlar başladığı anda 13'tü. Şampiyonlar Ligi'nde 9 yıl sonra finale çıkmanın moraliyle Bochum karşısına çıkan lider Bayern, ilk yarıda Müller'in iki golüyle işini bitirip Schalke Auf Arena'dan haber beklemeye başladı.
 
İŞİ MESUT BİTİRDİ
Allianz Arena'daki taraftarların beklediği gol ikinci yarıda Mesut'un ayağından gelirken, Türk asllı futbolcunun asistiyle Almeida farkı ikiye çıkardı ve hem Werder'i, hem de Bayern'i rahatlattı. Kalan bölümde Bayern, Müller ile bir gol daha bularak maçı 3-1 kazandı. Bu sonuçla Bayern puanını 67'ye, averajını da 39'a çıkardı. Schalke ise 64 puanda kalırken, averajı da 22'ye geriledi.
 
22. ŞAMPİYONLUK
Böylece rakibiyle averaj farkını 17'ye çıkarıan Bayern, bitime 1 maç kala şampiyonluğa ulaşmış oldu. Bundesliga tarihindeki 22. şampiyonluğu elde eden Bayern,  Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde de final oynayacak.
 
HERTHA VEDA ETTİ
Öte yandan Bundesliga'ya veda eden ilk ekip de belli oldu. Almanya'nın önemli ekiplerinden Hertha Berlin, çok kötü geçen bir sezonun ardından bitime 1 hafta kala lige veda eden ilk ekip oldu. 
 
(Ligtv.com.tr)