Beşiktaş, zorlu Hollanda deplasmanında


Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Ajax'a konuk olacak. Johan Cruyff Arena'da sahaya çıkacak siyah beyazlılar, Hollanda futbolunun köklü temsilcisi karşısında zorlu bir sınav verecek.

Trendyol Süper Lig'de hafta sonunda ikas Eyüpspor'u son dakikalarda bulduğu golle mağlup eden siyah beyazlı ekip, oynadığı 5 maç sonunda 13. puanını hanesine yazdırdı. Rakip Ajax ise; Hollanda Ligi'nde son hafta mücadelesinde Go Ahead Eagles ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Süper Lig'den de tanıdığımız İtalyan teknik adam Francesco Farioli'nin çalıştırdığı kırmızı beyazlılar, Hollanda Ligi'nde oynadığı 4 müsabakada 7 puan toplayabildi. Ajax'ın kadrosunda eski Beşiktaşlı futbolcu Wout Weghorst'un yanı sıra milli oyuncu Ahmetcan Kaplan ve bir dönem Başakşehir'de görev yapan Bertrand Traore de yer alıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonki macerasına play-off turunda başlayan Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano'yu 3-3 ve 5-1'lik skorlarla saf dışı bıraktı ve format değişikliğine gidilen Kupa-2'de adını 36 takımın yer aldığı lig etabına yazdırmayı başardı. Ajax ise 2023-2024 sezonunda Hollanda Ligi'ni 5. sırada bitirdi. UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadelesine ikinci eleme turundan başlayan Francesco Farioli'nin öğrencileri; sırasıyla Vojvodina, Panathinaikos ve Jagiellonia'yı eleyerek, lig etabinda mücadele etme hakkı kazandı.

Beşiktaş, Ajax maçıyla birlikte Avrupa arenasındaki 245. maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında oynadığı 244 müsabakada 92 galibiyet - 49 beraberlik ve 103 yenilgi yaşadı. Beşiktaş ayrıca Ajax ile daha önce 6 kez kozlarını paylaştı. Hollanda ekibi, söz konusu 6 maçta da Beşiktaş'a üstünlük kurdu. Bu karşılaşmalarda siyah-beyazlılar 3 kez fileleri havalandırırken, Hollanda ekibi ise 14 gol kaydetti.

Ajax ile Beşiktaş arasında Amsterdam'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi ilk hafta karşılaşması saat 22'de başlayacak. Zorlu müsabakayı İngiliz hakem John Brooks yönetecek.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i şu şekilde: Mert, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Musrati, Gedson, Mario, Rashica, Rafa, Immobile.

Sizce karşılaşma nasıl sonuçlanır?