87 milyon Euro harcadılar

87 milyon Euro harcadılar

Bundesliga takımları, şimdiye kadar yeni transferler için yaklaşık 87 milyon Euro harcadı.

Kulüpler şimdiye kadar transfer ettikleri 158 oyuncu için toplam 86,8 milyon Euro öderken, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 62 milyon Avro daha az olduğu bildirildi.

Wolfsburg, yeni futbolcuları için 22,6 milyon Avro ödeyerek en fazla para harcayan takım olurken, geçen yıl 50 milyon Avro'nun üzerinde transfer yapan lig şampiyonu Bayern Münih ile Hannover takımı bu yıl henüz yeni oyunculara harcama yapmadı.

FC Köln 2,85 milyon, Eintracht Frankfurt 2,45 milyon, Hoffenheim 1,55 milyon, Nürnberg 1,25 milyon, Mainz 0,6 milyon, Freiburg 0,6 milyon ve Sankt Pauli de 0,25 milyon Avro harcayarak kadrolarını güçlendirdi.

Kulüpler kadrolarını çoğunlukla alt yapılarındaki oyuncularla güçlendirme yoluna giderken, Bundesliga'yı seçen İspanyol oyuncu Raul (Schalke 04) ve Michael Ballack (Bayer Leverkusen) gibi bazı yıldız oyuncular için ise transfer bedeli ödenmedi.

Kulüpler sattıkları 140 futbolcu ile de toplam 66,4 milyon Avro gelir elde etti. Bundesliga'dan ayrılan futbolcular arasında Stuttgart'tan 14 milyon Avro'ya Real Madrid'e giden Sami Khedira ve Hamburg'dan Machester City'ye giden Jerome Boateng'in isimleri öne çıktı.

Transfer döneminin sonuna kadar bazı kulüplerin oyuncu almak için yeniden faaliyete geçmesi bekleniyor.